von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra/promenera. Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden runt Göteborg, Västra Götaland, Halland + lite mer

Ganlet ett litet naturområde vid Önnered. Vandringstips

Vandringar kring Göteborg Bad, Bohuslän, Friluftsliv, Ganlet berget, Göteborg, Göteborg,, Promenadguide, Västkusten, Västra Frölunda, fritid, ganlet, natur, promenad, promenad Göteborg, vandra, vandring, vandringstips, västra Götaland Permalink0
23 november 2013.
Jag satte mig på cykeln och trampade iväg mot Åkered. Jag susade förbi kossera med dom stora hornen vid Välen. Jag fortsatte sedan mot Önnered. Ett kort stycke före Önneredshamn svängde jag vänster in mot Ganlet. Jag ställde ifrån mig cykeln och började gå.
Nedan, karta vart du hittar ganlet.
 
 
Den här gångvägen gick jag ned mot Ganlet. Cykeln skymtar till vänster.
 
Efter några hundra meter viker jag av från gångvägen och ger mig in på en liten geggig stig ned mot vattnet. Här kan jag se in mot Önneredshamn. Det var hala spångar. Men det var för blött att gå vid sidan av.
 
Det blev svårt att följa vattnet, så jag tog mig upp några meter på berget. Här kunde man skönja en liten stig. Snart hade jag rundat sydsidan på halvön och kom fram till Ganlet badet. Gå inte ned för tidigt. Vänta till du ser badstegen. Där är lätt att komma ned från berget. Se bild ovan. Gå rakt fram mot badstege 2. Går du ned för tidigt kan det bli lite klättrande. Badet ligger tjusigt. Men jag tror att det var kallt i vattnet. 
Det fanns en mycket liten parkeringplats vid badet. Vet inte riktigt vad som gäller för parkera här. Såg ingen parkeringsautomat. Men det fanns gått om varningsskyltar och dom gällde för hela vägen. Kanske finns det bara biljettautomater under säsong.
 
Jag följde grusvägen upp till jag stötte på gångvägen jag startade promenad på.  Nu vek jag in på en pyttestig som jag följde upp till toppen på berget. Den var lite svår att se här och var. men om man bara tänker på att man efter ett par hundra meter skall upp på bergryggen man har till höger, upp till det lilla röset. Direkt öster om röset, vid branterna kommer man lätt nedför bergryggen. Se bild nedan. Nästan som en liten väg ned. Dock får man svänga ned kraftigt vänster vid björkarna. 
 
Nedan karta. Jag har markerat med skär färg hur jag gick. Skär som en gris. Detta var en mycket fin promenad. Sträckan hamnade väl någonstans mellan 2,5 - 3 km. Kan vara lite lurigt att gå här om det är blött och ned mot fryspunkten. Hala berg kan då få dig på fall.
 
 
Film från detta vandringstips.
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej. Men det går fint att rulla en barnvagn från busshållplatsen vid Halleskärsgatan (längst upp på kartan ovan) och ned till badplatsen. 
 
Och du har väl koll på att alla vandringstips i bloggen ligger i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

Till top