von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget på promenad vid Stättared. Kungsbacka kommun.

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar, Vandringar Halland Bad, Kungsbacka, bokskog, friluftsliv, fritid, kultur, naturområde, promenad, promenadstråk, promenera, skogspromenad, utflykt, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips Permalink0
Bild Gittan
 
Vi var ett litet men taggat gäng på 5 människor som gav oss ut i vildmarken runt Stättared. Vi fick en fin promenad på ca: 7,5 km i lätt snöfall och kulingvindar. Men vinden kände vi endast av när vi befann oss ute på utsiktsbergen. 
 
Vi parkerade vid OK Löftans klubbstuga vid Lillesjön. Som ni ser är Pelle med oss. 
 
Den här kartan är ritat upp och ned, det vill säga norr är nedåt. Vi startade som sagt vid Lillesjön, som ni hittar neråt höger hörn. Vi följde stig på vänstra (östra) sidan av sjön, ej markerad i terrängen. Sedan följde vi stigen över Häståsen ned till Stättared, inte heller märkt i terrängen. Från Stättared följde vi Sjörundan motsols, bra uppmärkt i terrängen och rödmärkt på kartan ovan. Vi avslutade med att följa vit led från Stättared tillbaka till Lillesjön, dock valde vi att följa stigen på sjöns västra sida tillbaka till parkeringen. 
 
Vy från östra sidan av Lillesjön in mot klubbstugan och parkeringen.
 
Sedan bar det iväg över Häståsen. På väg ned från Häståsen fick vi problem att följa/hitta stigen på grund av alla löv. Vi fick granska kartan noga. 
 
Här hade vi hittat rätt och kom oss torrskodda över bäcken. Jag hade dock önskat att vi, eller rättare sagt att dom skulle försökt ta sig över bron på bilden nedan. Ingen ville dock ställa upp på en bild och visa hur det ser ut när man ramlar i vattnet. 
 
Gänget trodde säkert att vi var vilse ett tag. Men det är ju omöjligt när jag är med, för jag vet var Vilse ligger.
 
Inte vilse. (Bild Gittan).
 
Nu var vi inne på Sjörundan. Det här var tänkt att bli en bra bild på gänget på väg ned genom bokskogen. Jag hade fått med dom jättesnyggt om jag inte hade haft självutlösaren satt på 10 sekunder, så.... när det sa klick var dom borta. Men så här i efterhand och med lite insikt måste jag nog säga att det inte precis påverkade bilden till det sämre, hm... nej just det. 
 
Nu hade vi tagit oss in till getterna vid torpruinen Lyngslätt. 
 
Efter Lyngslätt väntade tre blåsiga utsiktstoppar på oss. 
 
Utsikt över stora Hornsjön, men mitt gäng hade fått syn på något intressantare. 
 
Utsiktsberg/topp 3 bjuder på finaste utsikten. Här blåste det som allra mest så här bestämde dom att det skulle fikas, öh, vi menar jag. 
 
Bilden ovan har jag döpt till Pelle och tallen. 
 
Vid badstranden. 
 
Så hade vi kommit upp till Stättareds gård. På bilden ovan vandrarhemmet. På bilden nedan caféet. 
 
Bilden ovan har jag döpt till Pelle och ladan. 
 
Gänget blev fascinerande av Stättareds gård, hit skulle dom ta med sig vänner och familj. 
 
Sista biten följde vi stigen längst med Lillesjöns strandkant fram till parkeringen.
 
Tack gänget, ni gjorde min dag. Ha det nu bra fram till nästa gång vi ses. Avslutar med en bild Janne tog på mig iklädd min nya fina mössa. 
 
 
 Här  kan du läsa mitt vandringstips från Stättared.   
 

 
Till top