von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland + lite mer

Vandringsgänget i Borrås skåra och Särö Västerskog

HÄR visar jag alla fina promenader med VANDRINGSGÄNGET Bilder, Halland, aktivitet, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, inspiration, natur, naturreservat, promenad, resa, sevärt, upplevelse, vandring, vandringstips Permalink0
10 september 2016
Idag var det dax för Vandringsgänget att göra ett återbesök till den märkliga naturformationen Borrås skåra strax öster om Väröbacka. Hm,... det där kanske var att tumma lite på sanningshalten då det har hänt en hel del med vandringsgänget sedan vi gick här 2012.  Av dem som var med den gången fanns nu bara Curre med, men han kom inte ihåg att han hade varit vid Borrås skåra. Men men men, nu måste ni ha klart för er att detta säger mer om Curre än om Borrås skåra som sevärdhet.  
Anledningen till att jag valde att titta till Borrås skåra igen var den att några i vandringsgänget har fallit ifrån sedan vi gick här 2012 (ej avlidit mej veterligen) men desto fler har tillkommit. Så nu var min vackra tanke att visa Borrås skåra för alla nya i mitt gäng. Synd därför att det var så få som kunde hänga med oss. Men vi som deltog fick en trevlig dag. I alla fall om man skall tro den helt spontant tagna bilden ovan där alla ler. "Kastar" Lars försöker göra en snigel på mig men misslyckas naturligtvis. Tjejerna lyser med sin frånvaro, men om man begrundar bilden närmare så är väl det kanske inte alls så konstigt.
  
Efter att vi tagit oss upp genom den cirka 100 meter långa skåran var det dax för ytterligare en spontant taget bild som visar den utsikt man får på toppen. 
 
Vill du veta mer om Borrås skåra klicka här för att komma till mitt vandringstips.  
 
Från Borrås skåra bilade vi upp till Särö Västerskog för en cirka 4 km lång promenad. Nu tappade vi tyvärr två av deltagarna. 
 
Särö västerskog blev ett trevligt återseende. Sedan jag gick här senast den 20 september 2014 så hade det lagts ned mycket arbete med att märka upp två vandringsleder och lägga spångar över partier som brukar vara blöta. Mellan Gövik och badstranden hade man säkrat upp stigen utmed stupet med staket. 
Vi gick den blå vandringsleden medsols, fast vi startade med att gå söderut via Gövik, se kartan nedan. Längst upp i norr följde vi svart, gul och sedan svart märkt stig upp till utsikten. OBS, dom stigar som är svartmärkta på kartan är inte märkta i terrängen. Man borde kanske sätta upp en skylt som visar upp mot utsikten från stigskiljet. Alla kan inte läsa en karta, tro mej!
 
Vi fikade på toppen där jag höll ett längre föredrag om Tistlarnas fyr som går att se från toppen. Mina okunniga vänner tittade storögt på. 
 
Tack kära vänner för ett trevligt sällskap, och vilket väder vi fick. Nästa gång gäller Stättared den 16 oktober. Då hoppas vi på många deltagare. 
 
Vill du veta mer om Särö västerskog läs mitt vandringstips här:     
 

 
Till top