von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland + lite mer

Bäckeforsbruk, Promenad på Kärleksstigen och en natt på vandrarhemmet

Vandringar Dalsland Bilder, Friluftsliv, Promenadguide, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, Vandrarhem, culture, foto, fritid, hiking, hostels, hälsa, inspiration, kultur, kulturreservat, motion, natur, nature, naturguide, naturstig, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, skogspromenad, trail, trekking, upplevelse, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, västra Götaland Permalink0
Kärleksstigen är ca: 600 meter och fullknökad med gammel kultur. 
 
(Nice hostel and a interesting nature and cultural hiking trail (600 m).
 
Juli 2017 (även uppdaterat med några bilder från september 2017)
Jag vill gärna skriva några rader om Gamla Brukets Vandrarhem, detta boende var nämligen över all förväntan. Via telefon bokade jag så att jag och far fick var sitt rum med gemensam toalett. Jag visste att vi skulle bo i dom gamla arbetarbostäderna från 1820 - 1830-talet och det skapade bilder i min hjärna. Jag såg framför mig att vi skulle bo i ett lyhört ruckel där vi placerades i varsitt litet skrymsle ihop med spöken från plågade själar som arbetat ihjäl sig på bruket. Men så var alls inte fallet. Vi hade tilldelats en "liten" mycket trevlig, fräsch och charmig lägenhet som vi stormtrivdes i. Läs mer om Vandrarhemmet här.   
 
Bild ovan: Detta sovrum lade jag beslag på. Nedan tv-rummet  och sovrum 2 som blev fars. 
 
Bild ovan: Tv-rummer och ut mot köket.  
 
Bild ovan: Baksidan av vårat vandrarhem
.
Vi tog en liten kvällspromenad för att utforska platsen vi landat på. På baksidan av vårat vandrarhem vid kraftstationen fann vi starten för en ca: 600 meter kort promenadslinga kallad Kärleksstigen som leder genom det gamla bruksområdet. Vi tyckte det var en mycket trevlig vandringsled som bjöd på kultur och natur.
 
Bild ovan: Pil som pekade mot toaletter??? Vi hade en i lägenheten så vi var aldrig i behov av att titta efter. Nedan en tavla som berättar lite om Bäckefors gamla bruk.
 
Några meter in på Kärleksstigen stod denna jätteek. Men att den stod upp var för att man stöttar upp den med vajrar. 
 
Det började som en fin skogspromenad, snart såg vi ned på ruinen av Ankarsmedjan (bild nedan). 
 
Vid Smedjan kom vi över till bilvägen som leder genom bruket.  
 
Ankarsmedjan är ett tjusigt byggnadsverk.  
 
Bild ovan: Vad är nu detta för något, en symaskin? Nej nej, en spikhammare. 
 
Bild ovan: Receptionen där vi hämtade ut nycklar.   
 
Som sagt, en kort intressant vandringsled som gav oss en fin kvällspromenad före en god natts sömn på vandrarhemmet. Nästa dag bar det av mot naturreservat Steneby och Baldersnäs, som bjöd på en naturupplevelse i toppklass. 
 
Barnvagnsvänlig promenad?  Nja, inte Kärleksstigen. Men den behöver man inte gå för att se dom gamla ruinerna. 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

 
Till top