von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland + lite mer

En pratstund med Dan Waern, en svensk löparlegend.

Lite Allmänt och en del nyttig info Sweden Permalink1
 Detta är inte så mycket till vandringstips, men jag vill ändå skylta för att jag lägger ut denna film i 2 delar på min youtubesida. En film kanske först och främst för friidrottsnördar och dem som minns Dans sagolika karriär och är intresserade av hans person.  
 
Den 13 november åkte jag och kamrat Per Crona hem till Dan Waern i hans radhus i Bollebygd för en pratstund. Jag skulle filma och Per skulle prata. Kameramikrofonen fick duga, jag har nämligen ingen sådan däringa liten käck "mygga" att sätta nära munnen på dem som pratar. Ljuset i vardagsrummet var också lite si så där, men så fick det vara. Jag har nämligen ingen sådan däringa stor fin fotolampa. Jag hade ned en pannlampa men den fick ligga kvar i ryggsäcken. Huvudsaken var trots allt att inte Dan och Per också var lite si så där. 
 
Hur är det med Dan Waern idag och hur ser han på sitt liv och karriär när han nu blickar tillbaka i backspegeln. Se en helt unik intervju med vår stora löparstjärna på 1950-talet och början på 1960-talet. 
Hela intervjun är ca: 50 minuter kort. 
 
Bild ovan: Det var muntert värre i soffan. 
 
 
Film del 1. 
 
Film del 2.
 
ÖIS Friidrott kommer att länka till filmen från deras hemsida under "Veckans ÖISare". Att jag lägger ut ÖIS länk här hoppas jag verkligen inte leder till att jag hjälper till att rekrytera nya friidrottare till ÖIS, i alla fall ingen med tallang:)
 
Hoppas inte Per upptäcker att detta inlägg hamnade under kategori "allmänt tjatter och en del nyttig info". Blir det fler intervjuver eller andra uppdrag får jag väl skapa en kategori för det.

#1 - - Mamma:

Mycket imponerad av film och pratstund med Dan Waern.

Svar: Ja han kan sin friidrott Pelle och är duktigt påläst.
Ronny von Frank-Einstein

Till top