von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland + lite mer

Promenad på skogsklädd knöl mellan Frölunda Torg och Järnbrott.

Vandringar kring Göteborg Göteborg, Västra Frölunda, foto, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hälsa, höst, natur, nature, naturområde, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, utflykt, vandring, vandringstips, västra Götaland Permalink1
Detta promenadtips är ca: 1,5 km på skogsklädd kulle. 
 
(This is a short walk (1,5 km) on a little green hill in Västra Frölunda, for those who live in the area).
 
Oktober 2017
Mellan Frölunda Torg och Järnbrott finns ett naturområde. Det är inte direkt i samma storlek som Sarek, men det finns tillräckligt med utrymme för att ta en kort promenad. Detta tips är endast för er som bor i området och vill testa nya stigar. Själv tycker jag det är en perfekt omväg när jag skall till Frölunda Torg. Jag skall nu visa hur jag gick promenaden då jag tog bilderna i detta promenadtips. 

Bild ovan: Mitt konstverk till pil visar vart jag gick in i skogen. Nedan karta som visar hur jag gick "huvudslingan". I mitten av området och kartan ser man gångstigen/vägen mellan Dragspelsgatan och Gnistgatan. Söder om den och innanför min vitmarkerade promenadslinga finns det gott om små trevliga stigar på berget. 
 
Trevlig skogsstig leder upp på berget. 
 
Utsikten är väl inte så mycket att berätta hem om, men man ser lite av industriområdet i riktning mot Mölndal.  
 
Nu hade jag nått fram till gångstigen/vägen mellan Dragspelsgatan och Gnistgatan, den följde jag några meter ned mot Gnistgatan innan jag tog in på en liten trevlig skogsstig.  Stigen leder runt hela berget.
 
Nu befann jag mig på västra sidan av berget, det går att skymta ett av dom höga husen på Dragspelgatan mellan träden på bilden ovan. Ett annat syns tydligare på bilden nedan.   
 
Nu hade jag kommit fram till gångstigen/vägen igen. Nu kunde jag följt den ned mot Gnistgatan och sedan gått samma stig tillbaka dit jag startade. Men det finns som sagt gott om trevliga fina skogsstigar på södra delen av berget (innanför min vitmarkerade slinga), så först tog jag mig runt lite där.  
 
Det där var sista bilden som kom med i detta tips. Och som sagt, detta är inget naturområde att skrika sig hes över, men bor du i dess närhet så..... varför?
 
Jag filmade inte denna promenad.  
 
Barnvagnsvänlig promenad?  Nej.
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

Till top