von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland + lite mer

"På begäran", Ronny tipsar om fina blåsippsställen.

MINA BÄSTA Vandringstips, Utflyktstips, Blåsippetips, Bokskogstips. Bilder, Blåsippor, Bohuslän, Friluftsliv, Västkusten, Västsverige, aktivitet, blommor, bokskog, dagsvandring, dagsvandringar, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, fritid, hälsa, inspiration, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, promenad, promenadstråk, promenera, skogspromenad, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
Det "ramlar" in önskemål från er läsare lite då och då. Som t.ex. om jag kan tipsa om fina bokskogar, göra en tio i topp lista på vandringar/utflyktstips och om jag kan rekommendera några vandringsleder som är 10 km eller längre. Japp, ni är bönhörda, detta kommer att bli av. Jag kommer att skapa en egen kategori för detta. Men först....
  
Jag har länge funderar på att göra ett inlägg med enbart mysko träd som fastnat på mina bilder. Naturen kan ju ta helt egna vägar och skapa riktiga konstverk, eller konstiga verk. Nedan två träd som hälsar eller gör värre. 
 
Ibland känner man sig lite som träden ovan ser ut, full av förvirrade tankar. Skulle världen ha saknat mig det minsta om jag aldrig blivit född? Hur många är det som inte föds varje dag och hur många av dem hade ägnat sig åt att vandra i naturen? Hur många av dem hade läst min blogg? 
 
Nåväl, konstiga träd får bli ett senare inlägg. Nu tillbaka till önskemålen.  
 
Först ut blir tre blåsippstips, det är ju hög tid för dem att blomma nu. Lite senare än vanligt kanske på grund av den sega vintern. Bilden längst upp i detta inlägg är från Sundsbyleden på Mjörn och det blir ett av dom tre tipsen.  
 
Blåsippsställe tips 1. Pjonken på Björkö.
 
Kolla in detta vandringstips hur man promenerar dit. 
 
Blåsippsställe tips 2. Sundsbyleden på Mjörn.
 
Om ni kollar in kartan nästan högst upp i detta vandringstips. Från parkeringsplatsen följer man blå led medsols förbi Ramsdalen fram till ett jättefint blåsippsställe. Kanske svårt att läsa på kartan men det står blåsippor och griillplats. Det är den grillplatsen ni ser skymta bakom alla fina blåsippor på bilden överst i detta inlägg. Men det finns blåsippor på fler ställen här. 
 
Blåsippsställe tips 3. Sillviks naturreservat. Vid skalbankarna finns rikligt med blåsippor. 
 
I detta vandringstips förklarar jag hur man går till Skalbankarna, bl.a.  
 
Blåsippsställe tips 4. Naturreservat Göddered - Hakered. Inte riktigt samma blåa hav som i dom tre första tipsen, men ändå mycket. 
 
Kolla in karta 2 längst ned i detta vandringstips.  
 
Det var tre tips där det brukar finnas gott om blåsippor. 
 
Jag kommer inom en vecka att lyfta fram 10 vandringar som är 10 km eller längre och som jag verkligen tycker är fina. Och om ytterligare någon vecka kommer jag att tipsa om dom finaste bokskogar, enligt mig. Dom är ju snart på gång, löven. Men alla mina bokskogsvandringar hittar du även lätt på den här kartan. Grön markör = bokskog. 
 
Från och med maj kommer jag att en gång i månaden fram till september lyfta fram fem av mina vandringstips. Jag kommer kalla listan för "5 i topp". Det kommer gälla både vandring och utflykter. Det är tips jag tycker är speciellt fina och som jag verkligen vill rekommendera. Jag kommer att skriva varför jag just valt ut dessa tips. Men jag kommer inte att rangordna, det är för svårt att jämföra olika typer av natur och vad som är mer eller mindre sevärt. En bokskog t.ex. kanske inte gör sig bäst under vinterhalvåret och en fors kanske mister lite av sin tjusning mitt i sommaren. Det kommer mest att handla om tips från Göteborg med omnejd (ca: 8 mil åt alla väderstreck). Men jag kommer även att skriva ett par inlägg där jag lyfter fram mina bästa tips från resten av Västsverige. 
 
Men jag vill också vara tydlig med att ni kan lita fullt ut på mina omdömen jag skriver om varje vandringstips. Skriver jag att en vandring är fin så står jag för det. Jag är inte köpt av någon att skriva positivt utan är fri som en fågel (ej bur) och skriver precis det jag tycker. Om jag skulle skriva eller filma för någon annans räknig så kommer det tydligt att framgå. 
 
Idag är det den 8 april 2018 och våren har kommit Göteborg. Tja, det var allt för denna gång. 
 

 
#1 - - Mamma:

Festliga bilder av snurriga grenar. Sippor spanar jag efter var dag, men inga synliga hittills.

Svar: Nä det är inte så konstigt, ni bor ju halvvägs till Norrland. När sipporna väl kommer så brukar ju ni ha många i er skog.
Ronny von Frank-Einstein

Till top