von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Bloggen inspirerar och det är inspirerande och kul att läsa

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Halland, Nationalpark, Nature reserve, Photos, Ronny Sveum, Sweden, Västkusten, Västsverige, adventure, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, vandra, vandring, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, västra Götaland Permalink1
Tack för många possitiva kommentarer här på bloggen och på youtubesidan. Det har fått mig att förstå att bloggen engagerar och betyder något för många. Positiv feedback är alltid kul och inspirerande och det blir ju så mycket lättare när jag skall försöka förklara för mig själv att dom tusentals timmars arbete jag lagt ned är värt det. Tack också för alla tips på smultronställen och naturpärlor jag fått. Ni har starkt bidragit till att jag (och far) har fått uppleva så mycket vacker natur. 
 
Den dag jag ledsnar och inte känner för att skapa fler vandringstips så finns ju i alla fall alla gamla kvar. Hm... eller kan jag lova det? Jag har nämligen enbart den här veckan lyckats att bli inloggad som ett tjugotal andra användare på blogg.se. Mest på mobilen. Skrämmande är tanken vad som kan hända om någon vill jäklas, det går ju att radera allt. Visst, man lämnar spår efter sig, men då kan man ju redan ha ställt till det.
En av dem jag blev inloggad som, en tjej, skrev en kommentar till en annan tjej om havandeskap och att hon snart skulle föda. När hon skickat kommentaren blev det ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se som stod som avsändare. Det blev som att jag skickat kommentaren. Och det var ju bra, för nu fick ju jag ett helt gäng besökare hit till bloggen istället för att hon fick dem. Man har ju läst att för att öka antalet besökare till sin blogg skall man gå in och kommentera överallt och hela tiden.
Jag har skrivit om problemet till blogg.se.
 
På tal om antal besökare. Ronny har inte undgått att se att många visar sig lättklädda för att locka läsare eller tittare till sin blogg, mest tjejer. Om jag skulle gjort det samma här i min blogg hade det blivt ett herrans liv, på mamma. 
 
Och ja, jag vet att jag lovade att jag skulle skapa fler topplistor under juni och juli. Men tiden har inte räckt till. Jag ljuger inte om jag skriver att detta således blev en lögn. Men jag lovar att fler listor kommer. 
 
För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg på utsidan.se om en pannlampa jag inhandlat och som jag inte fick att lysa. Vilken pannlampa det rör sig om kan ni se nedan. Den informationen kan ju vara bra att dra här också ifall någon av er köper en likadan.
Jag hade på uppdrag av några vänner köpt en pannlampa till dem som jag skulle testa på en nattvandring genom Sandsjöbackaterrängen. Jag hade laddad batteriet hemma, även reservbatteriet, men jag testade inte om lampan lös. Att den inte fungerade märkte jag inte förrän mörkret sänkte sig över Sandsjöbackaterrängen och jag behövde få lys. Som tur var har jag alltid med min minimini ficklampa i ryggsäcken. Den är inte större än mitt lillfinger, och den blev min räddning nu. Men, bitvis hade jag önskat lite mer ljus. Hur som helst, nästa dag tog jag pannlampan med mig på återbesök till affären där jag köpte den. Men jag var mycket försiktigt klagande då jag inte var säker på om det var Ronny som var felet. 
 
Men det visade sig att många fler haft samma problem med lampan, hela 10 kunder bara i den här affären. Det måste ju i stort sett vara alla som köpt just den här lampan.

Men "felet" var lätt åtgärdat. När man anslutet batterikabeln till lampan skall man trycka till ordentligt, till man känner ett klick, liksom. Och jag menar att man skall trycka till ordentligt. Men det är bara första gången man behöver ta i från tårna, sedan blir det lättare och lättare. 

Så nu efter att lampan gick att sätta på blev det riktigt hyfsat ljus från den. En prisvärd lampa om ni frågar mig. Pris ca: 600:-.  

utsidan.se är för övrigt en mycket bra sida och forum för allt som handlar om friluftsliv. 
 
Och som avslutning måste jag nämna att det blåste lite i Göteborg idag. Men jag var ganska säker på att man överdrev vindstyrkorna något. Men på min vandring i  Änggårdsbergen nu i natt  fick jag se vad Johanne hade ställt till med. Inte ens med tjocka kepsen på huvudet hade jag gått säker här på dagen. Hoppas ingen blev skadad.
 
Tja, det var det jag hade att skriva denna gång.  
 

#1 - - Mamma:

Du har helt rätt i ditt antagande. Det verkar ha blåst friskt även i Göteborg.

Till top