von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Blåsipporna blommar i Bronsålderssundet, i år också.

Vandringar kring Göteborg Blåsippor, blommor Permalink1
Idag lördagen den 13 april tog jag och far en promenad ut till Bronsålderssundet i Björlanda. Och det var inte förrän jag i stort sett snubblade över blåsipporna som jag mindes att det finns gott om dem här. Naturligtvis måste jag peta in den här platsen på min lista med blåsippetips. Det finns inte lika många här som t.ex. vid Pjonken på Björkö eller i Sillviks naturreservat. Men....ändå. 
 
Kartan ovan: Stor röd punkt vid blåsippestället. Fast det fanns blåsippor på fler ställen. Parkering finns intill gamla Lillebyvägen.  Läs mitt vandringstips från Bronsålderssundet för mer information.
 
Men Bronsålderssundets vandringsled bjuder på så mycket mer än bara blåsippor (det finns vitsippor också). Här bjuds man underbart vacker natur blandat med en stor dos fornminnen. 
 
När vi gick här idag insåg jag att det är dax att uppdatera detta vandringstips, med t.ex. en ny film. Jag vill ha ett vandringstips som på ett bra sätt visar det man får uppleva både på östra och västra slingan. Men till dess får man hålla till godo med detta gamla mossiga. Hur som helst, den här vandringsleden som är ca: 3 - 4 km lång (beroende på om man även går östra delen) rekommenderar jag starkt. Och JUST NU finns det blåsippor att beskåda, INTE plocka.
 
 
 
Klart slut för nu.

#1 - - Inger:

Vackra blåsippor har vi gott om här på Galtö också.

Svar: Jo ni brukar ju ha massor av dem ganska nära.
Ronny von Frank-Einstein

Till top