von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Wendelsbergs Friluftsområde i Mölnlycke.

Vandringar kring Göteborg Bohuslän, Friluftsliv, Göteborg, fritid, kultur, natur, natur Göteborg, naturområde, promenad, promenad Göteborg, promenadguide, promenera, sevärt, skogspromenad, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, västra Götaland Permalink0
 Nu i söndags tog vi oss till ett naturområde som vi aldrig satt foten i tidigare. Område ligger i Mölnlycke och heter Wendelsbergs friluftsområde. Vi parkerade vid idrottshallen, här är det gratis att stå. I alla fall idag oktober 2013. (bilden ovan är från sept 2014). Vet inte hur det ser ut om ni läser detta om sjuttiofem år. Se karta nedan.

 

 

Vi tog oss upp mot det gamla Träslottet, Wendelsbergsslott. Förr fabrikörsbostad för några få, nu folkhögskola. En fin Lindallé leder upp till slottet. 

Vi gick genom den fina Wendelsbergsparken, full av lövskog som iklätt sig höstfärger. Parken anlades 1860 till 1865 av Bruno Wendel (läs mer i länken nedan). Det finns också många fina små dammanläggningar i parken som höjer upplevelsen på promenaden.
 
 
Bild tagen av min far.
 Efter ett tag lämnade vi parken och gick på fina stigar öster ut mot den stora utsikten. Här var det blandskog som gällde. Det är mycket lätt kuperat om du följer stigen rakt fram. Se karta nedan. Från utsikten hade man förträfflig utsikt över Landvettersjön.
 
 
 Vi gick sedan samma väg tillbaka, ungefär. En liten extra slinga inne i parken och sedan var vi mycket nöjda med dagen. Som ni ser av kartan nedan finns det flera slingor man kan gå, och varianter.
 
 
 
 
Film från detta vandringstips.
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej. inte vandringsslingan. Men inne i parkområdet går det finnt att rulla med sig en barnvagn.
 
Och du har väl koll på att alla vandringstips i bloggen ligger i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

Till top