von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Hunnebo klyftan & Kungsklyftan men mor & hennes man.

Vandringar Bohuslän & Västkusten Borrås skåra, Fjällbacka, Friluftsliv, Galtö, Hunneboklyftan, Hunnebostrand, Kungsklyftan, blommor, fritid, hunnebo klyfta, naturområde, naturreservat, norr Galtö, promenad, promenera, sevärt, skogspromenad, upplevelse, vandring, vandringsled, vandringstips, västra Götaland Permalink0
Med mor och Ingemar augusti 2013
 
Har jag fått PIPPI på dom här två klyftorna. Kan verka så. Men jag ville gärna ta med mor och Ingemar genom dessa spännande naturfenomen. Så för tredje gången på ett år bar det iväg dit upp. Denna gång utan min filmkamera, endast den smarta Phonen fick hänga med. Så det blev endast kort denna gång. Men först lite kort runt mors jaktmarker där blommor och fåglar härjerar. 
 
Och så några bilder från promenadslinga på Galtö (EJ märkt).
 
Hunneboklyftan & Kungsklyftan "Helvetesgapet"
Och så ger vi oss på lite bilder från Hunneboklyftan vid Hunnebostrand. Man går upp eller ned bakom det gamla stenhuggeriet (museumet). Eller rättare sagt, det gjorde vi. Jag ville nämligen gå ned genom klyftorna. Men det kan vara lite svårare att finna fram första gången man går här. Så är du osäker är det kanske lättare att följa bilvägen tillbaka ned en bit. Där pekar en skylt upp "Hunneboklyftan". Då blir man så att säga inslussad rätt från början. 
 
Vi tog en fika mellan den övre och nedre klyftan.  Vädret var gött, men snart skulle det komma en redig regnskur. Som tur var så befann vi oss då under den stora stenen i nedre klyftan.
 
Så hade vi passerat genom nedre klyftan. Nu bar det iväg till Fjällbacka och Kungsklyftan. Där tog vi en rundslinga över Vetterberget så vi kom ned genom Kungsklyftan. Kungsklyftan är lätt att hittan. Den går upp mitt i Fjällbacka vid det höga stupet ut mot hamnen.
 
Kungsklyftan var som "vanligt" en spännande upplevelse. Nedan kartor som visar rätt dig rätt i Hunneboklyftan.
 
Här ligger Hunneboklyftan
 
 
Så här går du
 
 
Film när jag gick Hunnebo klyftan med far i september 2012.
 
och Film när vi gick Hunnebo klyftan samma dag.
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej.  
 
Och du har väl koll på att alla vandringstips i bloggen ligger i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen. 
 

 
 
Till top