von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vinningsbodalar i Ale kommun. Naturstig.

Vandringar kring Göteborg Ale kommun, Bergsjön, Bohuslän, Friluftsliv, Göteborg, Vinningsbodalar, blommor, fritid, natur, naturstig, promenad, promenera, skogspromenad, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, västra Götaland Permalink0
 
Idag söndagen den 13 april begav vi oss upp till Bohus. Vi skulle komma att stifta bekanskap med en liten naturpärla. Det var en arbetskamrat som för några månader sedan körde broschyren om detta naturområde i näven på mig. Tack Bengt. Vi startade promenaden från den norra infarten till området. Naturstigen tog oss ned genom en fin ädellövskog och ett hav av vitsippor. På nedsidan slingrade sig Almekärrsbäcken djupt nere i ravinen och på ovansidan ruvade dom mäktiga stupen. Vi såg ett färskt älgspår i den geggiga marken. I träden sjöng fåglarna hysteriskt när vi närmade oss. Detta är ett mycket fågelrikt område på våren. Det var bitvis ganska så vattensjukt, så vi borde haft på oss gummistövlar. 
 
En promenad på naturstigen ned genom Vinningsbodalar kan jag varmt rekommendera. Det är ingen lång promenad, snarare väldigt kort. Uppskattningsvis ungefär 1 km (2 km fram och tillbaka). Men man kan gå den som en rundtur också. Längst ned i söder på området vid Bäckvägens vändplats kan man svänga höger in på stigen som går upp till bostadsområdet uppe i berget. Se karta 2 längst ned. Blå markering.
 
Men det var lite svårare med parkering. Från Bohus cenrum körde vi Alkalievägen upp emot Jennylund. Vi svängde in på Vinningsbovägen och kom sedan in på en privat väg. Vi parkerade strax efter där naturstigen startar i norr. Med andra ord ingen särskilt bra parkering. Det är nog bättre att parkera ute i bostadsområdet och sedan gå in till området, det är inte långt. 
 
Sista bilden. Här rotar farsan i lådan där naturstigen tar slut, eller börjar om man startar från Bäckvägen.
 
  
                                   Info och kartor
 
Se FILMEN från detta vandringstips.
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej.
 
Och du har väl koll på att alla vandringstips i bloggen ligger i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

Till top