von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vrångö med vandringsgänget februari 2014

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar, Vandringar kring Göteborg Bohuslän, Friluftsliv, Göteborg, Promenadguide, Vrångö, Västkusten, fritid, natur, natur Göteborg, naturreservat, naturstig, promenad, promenad Göteborg, promenera, skogspromenad, skärgård, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, västra Götaland Permalink0
       
Gänget var denna gång kraftigt decimerat, igen. På några dagar gick vi från 8 personer till 3. Men vi var tre mycket inspirationsgivande personer som steg på färjan i Saltholmen söndagen den 2 februari klockan 12:30. Klockan 13:00 klev vi av färjan på Vrångös östra sida. Tommy konstaterade att det skulle vara intressant att berätta för en engelsktalande att vi varit på Vrångö. Vrångö ligger längst i söder i Göteborgs södra skärgård.

Hela två plusgrader och en sur vind gjorde att vi stegade iväg med ganska så raska steg. Vi hade nu fyra timmar på oss till färjan gick tillbaka. Vi hade med andra ord  väldigt gott om tid på oss att vandra slingan, eller rättare sagt slingorna. Först gav vi oss ut på den norra slingan som är ca: 2 km. Sedan svängde vi in på Tärnstigen och följde den drygt 1 km ned till västra hamnen. Hittills hade vi gått mycket i småskog och träskliknande områden. Efter att ha fikat i västra hamnen gick vi genom det lilla samhället och fortsatte på den södra slingan. Den är ungefär 2,5 km och här har man ett mer öppet klipplandskap med fina vyer över vattnet och lite öar.

Så vi hade 4 timmar på oss att gå mellan 6 - 7 km. Med andra ord hade vi gott om tid och planerna var att promenera mycket lugnt så vi inte anlände till färjekajen för tidigt. Det var i alla fall min plan. Men i dom förvirrade samtalen mellan mina två kamrater blev tempot uppjagat. Och plötsligt stod vi där och glodde ut över kajen 1 timma och 40 minuter innan färjan skulle gå. Men den tiden gick inte till spillo. Vi han med att se varenda gata i hela Vrångö flera gånger.

Stora delar av Vrångö är naturreservat.

Detta var en fin promenad, påstod dom. Nedan lite bilder från den norra slingan och Tärnstigen. Mycket slask och vassa istappar. Jag filmade dock INGET på denna vandring. 

                                                   Inspektion av en karta som visar Vrångö och vandringslederna.
                         
                     
                                            Den här bilden är jag nästan säker på att Gittan tog.
 
                              Fikar nere vid västra hamnen. Lite otur att jag glömt mina godsaker hemma.
 

 Vi, eller rättare sagt jag var nu på jakt efter en affär att köpa något gott i. Men det skulle visa sig att den var stängd söndagar. Men vi tog oss en liten titt  på vad den lilla byn hade att visa upp innan vi gav oss iväg ut på södra slingan.   

 
 Det var lååååångt till färjan gick. Jag hade gjiort ett mycket bra arbete med att planera vandringstiden. Nu hade vi gott om tid att utforska Vrångö lite mera i den bitande sura kylan.
 
                                                                                 Följer man skyltning kommer man till Operan.
 
                                                                                Det händer tydligen inte så mycket på Vrångö.
 
                                                     Här åt jag och far mat 2012, nu nedbrunnet. Tråkigt.
                                       Nytt mat och party place nästan nere vid färjan, som nu äntligen var på gång.
 
                         Gittan köpte godsaker. Jag och Tommy som har förstånd till att äta bättre höll oss till grönsaker. 
 
   
 
Karta över hur vi gick.
 
Inget filmat från denna promenad.
 
Barnvagnsvänlig promenad? Ja.
 
Och du har väl koll på att alla vandringstips i bloggen ligger i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

Till top