von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Slottsskogen Göteborg, en promenad i parkmiljö

Vandringar kring Göteborg Bohuslän, Djurpark, Friluftsliv, Göteborg, Göteborg,, Park, Promenadguide, Slottsskogen, bokskog, kultur, natur, natur Göteborg, naturområde, promenad, promenad Göteborg, promenera, skogspromenad, vandra, vandring, vandringstips, västra Götaland Permalink0
En promenad i Slottsskogen ger väl inte den där riktiga naturkänslan, eller vildmarkskänslan. Men det kan vara avkopplande att strosa runt här och titta på växter och djur. På sommaren invaderas ängarna av folk som vill bli bruna. På vintern åks det skidor på samma ängar, den korta tid nu snön ligger. På hösten bjuds man på fina höstfärger. 
 
Slottsskogen öppnades som park för allmänheten 1874. Mellan 1624 - 1874 var man tvungen att tillhöra minst medelklassen för att få beträda parkområdet. Nedan lite historisk information från Göteborgs Stad park och natur.
 
Slottsskogen är relativt kuperat. Så tar man en promenad upp till djurgårdarna och sedan vidare norrut  till vattentornet och utsikten för att sedan avsluta med Landskapsstugorna i öster så har man allt fått lite motion. Och det går att välja en del mindre gångvägar och stigar också. 
I detta vandringstips har jag blandat bilder från alla fyra årstider i en salig röra. Bl.a. föddes en älgkalv i augusti 2014, trots att det egentligen skall vara helt fel säsong för älgfödslar, enligt experter. Dom snörika bilderna tog jag den 19 januari 2016.
 
Bilderna ovan: Smålandsstugan och utomhuskörka. bild nedan Dalslandsstugan
 
Bild ovan: Jag trodde inte att man fick skräpa ned i Slottsskogen!
 
Bild ovan: söt krabat som bits. Bilder nedan: fina bokskog på berget runt djurgårdarna.
 
Bild ovan: Dom stora Skånegässen, Sveriges största gås. Men man kan inte se någon för dom är på baksidan det bruna huset. Bild nedan: Dovhjort.
 
Bilder ovan: Kronhjortar. Blev bättre på film, dom var så svåra att få att röra sig på bilderna. Bild nedan. Jättegrytor strax nedanför Kronhjortarna. 
 
Bild ovan: Vattentornet på berget i norr. Från vattentornet är det inte många steg bort till utsikten. Ingen utsikt att tappa hakan för, men några hustak kan man ju i alla fall se.
 
Bilder ovan: Det finns några hyfsade utsiktsplatser i Slottsskogen, men många har vuxit igen och nu står bänkarna kvar tomma. Bilder nedan.
 
Kartan är lite pluttig här, men den syns bättre i verkligheten på plats live.
 
Min Film från Slottsskogen.
 
Barnvagnsvänlig promenad? Ja, dom flesta gångstigar lämpar sig för barnvagn i slottsskogen. 
 
Och du har väl koll på att alla vandringstips i bloggen ligger i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.  
 

Till top