von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Långholmen vid inloppet till Göteborg

Vandringar kring Göteborg Bohuslän, Göteborg, Torslanda, Västkusten, natur Göteborg, naturområde, promenad, promenad Göteborg, promenera, skärgård, vandra, vandringstips, västra Götaland Permalink0
På sjuttiotalet brakade planen rakt över Långholmen så att mössorna for av huvudet på invånarna. Nu mer är här en lugn skärgårdsidyll. En gammal arbetskollega brukade ta sin tillflykt hit när han ville komma bort från stressen. Här kunde han i lugn och ro dricka sitt brännvin ute på klipporna. 
 
Jag fick en timma över och var liksom ändå i faggorna. Så jag tog mig ut och parkerade på Nötö. Här fanns en ganska stor parkeringsplats. Nötö är ingen ö, men kanske har det varit en gång. 
 
På Nötö kan man gå en kort rundslinga bland villorna. Vilket håll man än går ser man snart Långholmen och den långa gångbron. 
 
Dom flesta som tar en tur till Långholmen går nog bara rakt över ön och fram till vattnet på södra sidan.  Då tar man höger direkt efter bron och fortsätter stigen/vägen mellan husen. Men man kan också ta sig bort till den östra delen av ön. Då fortsätter man vänster efter bron. Den vägen leder upp till ett gult hus. Men före huset, där skenorna ligger för båtuppdragning går en liten stig över till berget. Det finns inga stigar att följa på östra delen. Se kartor nedan.
 
Jag hade lite bråttom så jag gick rakt över ön mellan villorna. Det bor ungefär 20 personer på ön året om. Nere vid vattnet fann jag en bänk med utsikt över havet. Här intog jag min lunch.  
 
 
Detta var en fin liten utflykt. Filmade dock inget denna gång. Nedan karta på hur du hittar till Långholmen.
 
 
Barnvagnsvänliga promenad? Ja. 
 
Och du har väl koll på att alla vandringstips i bloggen ligger i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

 
Till top