von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En magisk eftermiddag på Vallda Sandö, Kungsbacka kommun

Vandringar Halland, Vandringar kring Göteborg Bad, Bohuslän, Friluftsliv, Göteborg,, Kungsbacka, Promenadguide, Vallda, Vallda Sandö, Västkusten, fritid, kultur, natur, natur Göteborg, naturområde, naturreservat, promenad, promenad Göteborg, promenera, upplevelse, vandra, vandring, vandringstips, västra Götaland Permalink0
Igår måndagen den 5 januari 2014. Vilken fin eftermiddag vi fick på Vallda Sandö. Visst, molnen hittade under solen redan efter två minuter och sedan såg vi inte den mer. Men det var så stilla och fint.
Vi gick den turen som dom flesta går här. Från parkeringen och ut till halvön Kalven. Vissa går även upp till Bronsåldersrösena på toppen av berget. Och det var precis vad vi tog oss för denna dag. 
 
Naturreservat Vallda Sandö består av ett bergigt kustlandskap. Här finns gott om kala klippor och uppe på bergen växer ljung. Nedanför är det strandängar som dominerar. Vallda Sandö blev skyddat som naturreservat 1972. Naturvårdsförvaltare är Västkuststiftelsen (+ privat) i kommun Kungsbacka. Här finns också fina bad, som håller 3 stjärnor. 
 
 Nedan lite bilder och längst ned kartor som beskriver hur vi gick och vart naturreservatet ligger.
 
Bild ovan: Nere vid Kinneviken finns toalett. Och som bilden nedan visar var den öppen. Det fanns till och med två burkar innanför varje dörr. 
 
Dom tre bilderna nedan visar Kinneviken.
 
Bild ovan: Vy över Ottervik.
Bild nedan: En tillbakablick mot Kinneviken.
 
Och så tog vi oss upp på berget. Lättast är att ta sig upp precis i början vid bänkarna. Nedan ett antal bilder uppifrån berget.
 
Bild ovan: Fyren Tistlarna. 
 
Bilder nedan: från Stensvik norr om parkeringen. 
 
Så här gick vi. Ett längre vandringstips från naturreservat Vallda Sandö finner du här: http://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/2017/february/vallda-sando.html    
 
Åker du buss så är närmaste hållplats Sandö, Kungsbacka. Den ligger där grusvägen går ut på Sandö. Promenad ca: 1 km meter till parkeringen. 
 
Barnvagnsvänlig promenad? Ja, det går fint att rulla med sig en barnvagn ut till Otterviken och den mysiga grillplatsen vid Kalven. Stigens storlek ser du nedan. 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här : https://drive.google.com/open?id=1W754fvWYbeodMWjxErQQahAQzIc&usp=sharing 
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

Till top