von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En mycket tidig morgonpromenad ut till Smithska Udden.

Vandringar kring Göteborg Bad, Göteborg, natur, natur Göteborg, promenad, promenad Göteborg, promenera, vandringstips Permalink0
4 juli 2015
Tog med kameran när jag visste att min nattvandring skulle springa in på tidiga morgonkvisten. Jag har ungefär 8 km från min ytterdörr ned till Smithska Udden. Jag gick ut genom den samme klockan 02:15 och styrde stegen söder ut på den mördande tråkiga cykelvägen. Det var 21 grader varmt, så jag kan inte påstå att jag frös nämnvärt i julinatten. Jag anlände till badplatsen strax före 04:00. Det blir kortare om man går från badplatsens parkeringsplats. En grusslinga leder ut till badplatsen (200 -300 m) och vidare ut över klipporna förbi fiskmåsarnas matplats vid soptunnorna och sedan tillbaka igen. Slingan är ca: 1,5 km, hm... om du frågar mig.  
 
Här strandade valen som sedan urminnes tider finns att beskåda på Göteborgs naturhistoriska museum. Du vet väl att du kan ladda hem valen som app nu. Läs mer: http://gnm.se/sv/Vastarvet/Verksamheter/Goteborgs-Naturhistoriska-museum/Faktasidor/Faktasida----Visningssida-/?btid=episerver_71945 
 
Bild ovan: rakt över vattnet ligger Näsetbadet. Jag var inte ensam på badplatsen. 1000-tals myggor var snälla och höll mig sällskap. 
 
Smithska udden är känd för sitt nakenbad. Dock är jag inte säker på vilken del av området som är deras. Såg inga att fråga nu.
 
Bild ovan: Jag har nog badat nästan 100 gånger i år och det här var en av alla dom gångerna som jag nästan badade. 
 
Bild ovan: brukar tillbringa en stund här i soptunnorna ihop med fiskmåsar och andra fjäderfän på jakt efter spännande information om människorna och det dom glufsat i sig. 
 
Bild ovan. Klockan hade passerat 06:30 och det var full dag när jag kom till Välenviken. Inom en timma var jag hemma igen.
Nedan en karta hur man hittar till Smithska udden. Detta är ett fint place. Här kan man dyka från klipporna eller ta en kortare promenad i fin skärgårdsmiljö, med eller utan kläder på. Och det blir nog ingen film av detta eftersom jag inte filmade. 
 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här : https://drive.google.com/open?id=1W754fvWYbeodMWjxErQQahAQzIc&usp=sharing 
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

Till top