von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Fåglevik - Sävvik, Björlanda. Göteborg

Vandringar kring Göteborg Bohuslän, Friluftsliv, Göteborg, Ronny Sveum, Torslanda, blommor, friluftsliv, fritid, natur, natur Göteborg, naturområde, naturreservat, promenad, promenad Göteborg, promenera, skärgård, vandra, vandring, vandringstips, västra Götaland Permalink0
Detta naturområde ligger rätt väster om Bronsålderssundet i Björlanda och ingår i naturreservat Nordre älvs estuarium. Området består av lite skog och strandängar men i övrigt karga berg och klippor. Jag fick idén att titta till detta område när vi gick promenaden i Bronsålderssundet dagen före. Jag hade placerat arslet uppe på gravröset och slötittade över vattnet och tänkte. Det där området ser fint ut.
 
19 april 2015
Vi gick här då vårblommorna slagit ut men före betesdjuren släppts ut på strandängarna. Det blev ingen lång promenad. Så som vi gick blev det väl runt 2 km. Men det var mycket fint. Längst ned i detta inlägg ser ni en karta över hur vi gick. Vi gick promenaden motsols.
 
Parkeringsplatsen var inte jättestor, om det nu var en parkeringsplats. Det fanns plats för ytterligare en bil till höger utanför bild.  
 
Bild ovan: här kom vi ned till vattnet vid bronsålderssundet. Rakt över vattnet kunde jag se gravröset jag suttit på dagen före, bild nedan. Men vi fann inget ställe som band samman promenaden ut till bronsåldersundet med detta område.  Vi hittade inget ställe där man kunde ta sig över bäcken. Men vi lade heller ingen större energi i att leta.
 
 
Vi fick se många blommor på promenaden. Nedan Styvmorsviol, Skogsviol, Svalrört och Gullviva.
 
Nordre älvs mynningsområdet där det söta vattnet möter det salta är ett av länets viktigaste naturområden.  
 
 På norra sidan stötte vi på denna lilla mysiga sandstrand. Rakt över vattnet hade vi Hästholmarna.
 
 Dom två bilderna ovan är plåtade av far. 
 
Bild ovan: nu hade vi tagit oss ut på udden längst ut i väster norr om Sävviken. Nu styrde vi stegen tillbaka upp emot villorna, bild nedan.
 
Bild ovan: långt bort i bort bort såg vi Marstrands fästning.
 
Vi valde att gå över hagarna tillbaka mot bilen. Och jag såg inget som skulle hindra en att göra det efter att djuren släppts ut. Detta var en liten trevlig promenad.
 
Det finns en liten parkeringsplats utmed Lillebyvägen också. Då får man gå genom villaområdet.
Om man åker buss hit så är närmaste hållplats Sävvik på Lillebyvägen.
 
Film från detta vandringstips.
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej. 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här : https://drive.google.com/open?id=1W754fvWYbeodMWjxErQQahAQzIc&usp=sharing 
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

Till top