von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget fick fint väder på Koön

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar, Vandringar kring Göteborg Bad, Friluftsliv, fritid, kultur, natur, naturområde, promenad, promenera, resa, skärgård, utflykt, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, västra Götaland Permalink0
27 september 2015
 
Ja, solen sken från en klarblå himmel och det var ett alldeles enastående höstväder när vi gick vandringslederna PromeMare på Koön. Synd bara att vi inte blev fler. Men desto roligare att vi fick lära känna nya trevliga personer. Jätteroligt att ni följde med oss, hoppas det blir fler gånger. 
 
Vi startade som det sig bör från parkeringsplatsen uppe vid fotbollsplanen. Den här gången fanns det t.o.m. en ledig parkeringsplats efter att vi parkerat vårat fordon. Våra nya vänner var redan på plats.
 
Vi började med att gå den blå vandringsleden motsols och sedan fortsatte vi in på svart led. Att vi gick motsols betydde att vi gick mot den tänkta färdriktningen som vandringsleden är märkt. Något som skulle visa sig bli lite klurigt på något ställe. 
 Redan efter 300 - 400 meter fick vi problem då vi kom fram till en grind med en skylt som talade om att vi inte var önskvärda. Några minuters förvirring uppstod. Men en utsikt och några minuter senare hade vi tagit oss förbi grinden och kom in på en trevlig byggarbetsplats. Här såg vi inte skymten av någon märkning. Vi fick fråga oss fram för att hitta vidare. Det skulle tydligen suttit information om byggarbetsplatsen vid starten, något som vi missade. Hur som helst, hjälpsamma människor fick oss på rätt väg igen. 
 
Bild ovan: om man går fel kan man få se Marstrands fästning.  
 
Det var bra märkt förbi campingen och ned till vattnet. Vi tog oss sedan via en trappa upp i berget. 
 
Nu tog Curre över befälet och på en smal stig ledde han oss upp till norra delen av udden. Vad skulle vi väl gjort utan Curre? Tja, troligtvis inte gått fel. Jo jo, det hade vi nog gjort i alla fall för det var lurigt ovanför trappan när man gick vandringsleden motsols. Kommer man från andra hållet kommer man naturligt rakt på trappan. Så bilderna nedan är tagna på platser vi egentligen inte skulle varit på. 
 
Bild ovan: lätt förvirring uppstod när vi inte kom vidare. 
 
Bild nedan: nu var vi på rätt väg igen och når fram till ett fint place. 
 
Bild ovan: Tommy ser lite rädd ut för stupkanten 50 meter längre bort. Hit ut är lätt att ta sig med barnvagn eller rullstol. Från parkeringsplatsen (som har handikapprutor) följer man leden åt "rätt" håll. Dock skall man inte följa vandringsleden upp till vänster nere bland sommarstugorna utan fortsätt vägen rakt fram. Grusväg leder helt ut hit. Se kartan ovan. 
 
Bild nedan: kompassen gick vi förbi strax före vi kom in på den svarta leden. Så resten av bilderna nedan är från den svarta leden. 
 
Bild ovan: mysig fika med en stunds lyssnad till Curres åsikter. Nedan Åstol. 
 
Bild ovan: utsiktsplatsen Terrassen.
Bild nedan: utikten vid Ronnys trappa.
 
Man skall ju avsluta på topp, och det gör jag väl på alla sätt och vis med Ronnys trappa.
 
Tack för denna gång. 
 
Vill ni läsa mitt vandringstips från svart led klicka på denna länk. Men skäll inte på mig om det blir för spännande: http://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/2015/september/promemare-vandringslederna-pa-koon-marstrand.html  
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej. Men det går att rulla med sig en barnvagn upp till den fina utsiktsplatsen längst upp i norr på blå led. Norr om Smörsunds dammen. (bilden längst upp i detta vandringstips). Följ grusvägen hela vägen från parkeringsplatsen.
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här : https://drive.google.com/open?id=1W754fvWYbeodMWjxErQQahAQzIc&usp=sharing 
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

 
Till top