von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En liten promenad vid Gårda brygga, Kungsbacka kommun

Vandringar Halland Bad, Bilder, Friluftsliv, Halland, Hallandskusten, Kungsbacka, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, adventure, aktivitet, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skärgård, trail, trekking, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringstips, vandringstur, wandern, äventyr Permalink0
I detta promenadtips gick vi ca: 1,5 km och sedan tillbaka samma väg igen. 
 
(In this walking trip we went about: 1.5 km and then back the same way again).
 
11 december 2016 
Idag tog vi oss till Gårda brygga strax norr om Åsa. Förutom bryggan där Ölmanäs segelsällskap hållet till finns här en fin badstrand. Jag blev tipsad om hur fint det skulle vara att promenera här av en läsare på bloggen. Tipset gällde väl i huvudsak att promenera längst med vattnet på bergen söderut ned till naturreservat Näsbokrok. Men jag fick för mig att bergen skulle var såphala nu och dessutom hade jag på satelitbild sett trevliga stigar slingra sig norrut. På kartan nedan har jag rödmarkerat hur vi gick, det blev i stort samma vägval tillbaka igen. Stigen följde för det mesta nära inpå vattnet på den smala landremsa mellan husen och vattnet, undantaget en liten bit då vi fick gå på liten grusväg. Vi vände om vid Kåle brygga. Tja, så där värst mycket mer behöver jag inte skriva har jag bestämt mig för. Bilderna får tala om hur det ser ut här. 
 
Rastbänk vid bryggan  och i bakgrunden den gula kiosken som nog var stängd för säsongen, tror jag. I alla fall var den stängd nu. Annars har dom tydligen mycket i kiosken om man skall tro bilden nedan. Sup Yoga, är det nyttigt?
 
Rastbänk med fin utsikt ovan. Nedan en liten tjusig gran (ide).   
 
Här vid Kåle brygga vände vi tillbaka. Hur långt var det hit?, tja, säg ca: 1,5 km så som vi gick.  När vi kom tillbaka till Gårda brygga titta vi till sandstranden. På bilden nedan ett hus tillhörande Ölmanäs segelsällskap. 
 
På bilden ovan har en lastpall kommit till bra användning. Det var rikligt med tång här på badstranden. Men när badsäsongen är här kommer det att vara fint.   
 
En sällskapssjuk kissekatt på stranden.
 
Och så var vi strax tillbaka vid bilen, våra skuggor han före.  Parkeringen var gratis nu på den här tiden av året. Annars får man betala. 
 
En trevlig liten promenad i soligt men blåsigt väder. nedan karta var Gårda brygga ligger. Längst ned på kartan ser man Näsbokrok naturreservat. Dit vi som sagt fick tips om att det skulle vara fint att promenare från Gårda brygga. Kartorna i detta vandringstips är från Lantmäteriet.Tack för idag. 
 
Filmkameran lät jag ligga kvar i bilen. Bra, nu slipper jag redigera film. Jag har redan ca: 20 vandringstips med bilder och film som måste färdigställas. 
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej.
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

 
 
Till top