von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Norums holme. En kort promenad ut till en "mysig" ö

Vandringar Bohuslän & Västkusten Bad, Bilder, Bohuslän, Friluftsliv, Nature reserve, Photos, Promenadguide, Ronny Sveum, Schweden, Stenungsund, Sweden, Västkusten, Västsverige, adventure, aktivitet, filmare, filmer, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenadstråk, promenera, sevärt, skärgård, tourism, turism, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringstips, video, västra Götaland Permalink5
Så där ja, just inkommen från min nattvandring. Jag funderar på om det inte var rätt kallt ute, kändes lite så på näsan i alla fall. Men det var inte därför jag tänkte skriva nu. Jag skall nämligen visa några bilder + en mycket kort film från igår när vi tittade till Norums holme som ligger strax söder om Stenungsund. Jag hade länge funderat på ön, dit den långa piren leder. Men så måndagen den 4 januari 2016 klev vi i land på denna populära badö och fågelö. Hm... klev i land var kanske inte rätt ord, för vattnet hade dragit sig tillbaka och nu var det torrlagt mellan fastlandet och holmen. 
 
Vi parkerade vid Kullens handelsträdgård. Där ifrån är det ca: 1 km ut till Norums holme. Halva sträckan grusväg sedan traktorväg och stig. 
 
Bild ovan: stäng grinden efter dig stod det. Det fanns hästar på andra sidan. Dom var dock en bit bort i hagen så det blev ingen närkontakt, tyvärr. Dom såg snälla ut. 
 
Vi hade inte behövt någon pir för att komma ut till Norums holme denna dag. 
 
Det är väl ungefär 300 meter runt ön (höftat något förskräckligt)). Men man kan ju gå upp på toppen också, och kanske titta ned på piren.  
 
Tja, detta är väl inte direkt något vandringstips utan mer ett tips om ett fint ställe att titta till. Men det blev ändå en promenad på ca: 2,5 km.
 
Jag avslutar detta inlägg med att ta av mig mössan, men det syns kanske lite dåligt på bilden nedan. 
 
 
Länk till mer info om Norums holme: http://stenungsund.naturskyddsforeningen.se/norums-holme/   
 
Barnvagnsvänlig promenad? Ja ut till Norumsholme går fint. 
 
 
En megakort film från detta vandringstips.
 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här : https://drive.google.com/open?id=1W754fvWYbeodMWjxErQQahAQzIc&usp=sharing 
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

#1 - - Dan Alsterland:

Hej igen!
Har alltid undrat om man kan komma ner på detta ställe när jag åkt till Lyr. Har vart vid Kullens handelsträdgård men bara sett en privat väg där innan så detta var kul det måste jag och Katarina kolla upp.
Själva har vi vart och vandrat en del på västkusten under julen. Vi har bla vart vid Ramsvikslandet och vandrat det vi missade sist.
Vi har även vart vid Ängholmen på Orust, där har jag vart många gånger och det är väldigt fint där.
Ha det gott

Danne o Katarina i Hjo

Svar: Hej, det snöar i Götet. Vi har fått en vit vinter. I morgon blir det en vit promenad någonstans, om man nu inte blir insnöad. Får se vart det bär av, om det blåser eller inte. Vart ligger Ängholmen?? när jag söker på google får jag ingen träff på Orust.Ha en bra fortsättning.
Ronny
Ronny von Frank-Einstein

#2 - - Dan Alsterland:

Ja god fortsättning du med. Vi har väldigt mycket snö här i Hjo kanske blir det längdåkning imorgon. Kolla Ängsholmen + Orust på eniro så hittar du det, jag kan gärna tipsa hur du ska gå om du vill.
Ha det gott
Danne o Katarina

Svar: Ja tack, jag tar gärna emot tips. När jag sökte så som du skrev så hamnade jag på Rossö. Där var vi i augusti och ett vandringstips är nästan klart. Men vi var och snurrade på norra delen. Kunde inte riktigt gå den planerade rutten på grund av elstängsel och taggtrådar. Men jag förstår är detta mer på södra delen. Mvh Ronny
Ronny von Frank-Einstein

#3 - - Dan Alsterland:

Jag ska kolla på detta i helgen och skickar dig en karta med hur du ska gå .
Ha det gått på Bästkusten så länge ;-)

Danne o Katarina

Svar: Tackar. Jag skrev till lite i efterhand på förra svaret. Så här skrev jag:
När jag sökte så som du skrev så hamnade jag på Rossö. Där var vi i augusti och ett vandringstips är nästan klart. Men vi var och snurrade på norra delen. Kunde inte riktigt gå den planerade rutten på grund av elstängsel och taggtrådar. Men som jag förstår är detta mer på södra delen. Mvh Ronny

Mvh Ronny
Ronny von Frank-Einstein

#4 - - Dan Alsterland:

Nja Rossö ligger ju öster om Ängholmen, kan du inte se Ängholmen på kartan menar du?

Svar: Nu hittade jag den. Dit får det bli en tur om några veckor. När du får tid tar jag gärna emot förslag hur att gå. Ha det bra så länge.
Ronny
Ronny von Frank-Einstein

#5 - - Dan Alsterland:

Ja det kan vara lite knepigt att hitta där om man inte vart där innan. Finns en höjd som du måste besöka det är en fantastisk utsikt där och det finns en lustig plåt båtskjul där som jag har lagt ut bilder på min sida, kolla gärna bilderna som är tagna på Ängholmen så har du lite att gå på.
Jag skickar som sagt en karta hur du ska gå på din epost i helgen.

Ha det gott

Svar: Tackar, och jag skall ta en titt på bilderna igen.
Ha det bra
Ronny von Frank-Einstein

Till top