von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Överåsparken, ett antal stenkast från Liseberg, Göteborg

Vandringar kring Göteborg Bilder, Friluftsliv, Göteborg, Nature reserve, Park, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, Viewpoint, adventure, aktivitet, autumn, beech forest, bokskog, culture, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, fritid, hiking, hälsa, höst, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenad Göteborg, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, tourism, trail, trekking, turism, utflykt, utflyktsmål, utsikt, vandra, vandring, vandringstips, vandringstur, västra Götaland, wandern, äventyr Permalink3
I detta promenadtips gick jag ca: 1,5 km i den kuperade parken. 
 
(A beautiful walk in beech forest in the hilly Överås park. Length about 1,5 km.)
 
29 oktober 2016
Idag var jag på födelsedagskalas hos min kusins döttrar i Johanneberg. Överåsparken ligger inte långt därifrån. Så jag passade på att titta till parken i samma veva.
 
Jag har länge funderat på att ta en promenad i familjen Dicksons gamla grönområde med den fina bokskogen och med den storslagna utsikten över södra Göteborg. Parken anlades på 1860-talet och en del träd från den tiden står fortfarande kvar.
 
Karta som visar var Överåsparken ligger.
 
Jag började promenaden från Sankt Sigfrids plan och ganska snart hade jag kommit fram till villa Wilhelmsberg, bilder nedan.
 
Ett hundratal meter senare hade jag kommit fram till villa Överås, bild nedan.
 
Nu bar det iväg upp genom Överåsparken. Det fanns gott om stigar i den kuperade parken, likaså trappor. Jag vek i stort sett omgående in på en stig som ledde upp till en storslagen utsikt. 
 
Fantastiskt, här såg jag till och med hem till födelsdagsbarnen. Deras fönster syns på andra sidan av Liseberg uppe i Johanneberg. 
 
Promenaden gick vidare på trevlig stig genom vacker bokskog och andra ädellövsträd.
 
På bilden ovan hade jag kommit fram till en hyfsad utsikt i norra delen av parken. Masthuggskörka syns i fjärran. 
 
Stigen ledde ned från berget mot parkens östra gräns. Härliga hösfärger överallt. 
 
Och så bar det iväg en sväng upp på berget igen. Trappor, trappor och trappor.
 
Och, ja, nu har jag inga fler bilder att visa er från Överåsparken, eller Engelska parken som den också kallas. Jag var mycket nöjd med promenaden, naturområdet överträffade mina förväntningar. En dryg halvtimma senare satt jag och några närbesläktade och smaskade i oss smårgåstårta. 
 
På kartan ovan har jag markerat just dom stigar jag gick, men det fanns några fler. Den första biten upp till utsikten har jag streckat mellan punkterna för att det inte skall se så rörigt ut. 
 
Jag hade inte den minsta lust att filma idag. 
 
Barnvagnsvänlig promenad?  NEJ!
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på denna google karta. Du hittar även länken i menyn högt upp på vänster sida.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

Till top