von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En promenad längst Frillesås lite småbergiga strandlinje.

Vandringar Halland Bad, Bilder, Friluftsliv, Halland, Hallandskusten, Kungsbacka, Photos, Schweden, Sweden, adventure, aktivitet, dagsvandring, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, fritid, hiking, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturområde, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, strandpromenad, trail, trekking, upplevelse, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, vandringstur, wandern, äventyr Permalink2
Detta vandringstips uppskattar jag till runt 5 km. Men... det är just en uppskattning. Fint längs vattnet men mycket promenerande på asfalt genom villaområdet tillbaka. 
 
(This hiking tip is about 5 km (I guess) along Frillesås mountainous beach).
 
16 april 2017
Sicket härligt påskväder Göteborg haft idag, 4 grader och snöblandat regn. Sicken tur då att vi stack ned till Frillesås och till bättre väder. Visst seglade det ned någon snöflinga ibland, men ibland sken solen på oss också och då kändes det banne mej som att det var 8 grader varmt. 
 
Jag var ute efter att vi skulle gå från badet vid Campingplatsen och sedan försöka följa nära inpå strandlinjen så gått det gick ned till Löftaån i söder. Och det gick ganska bra, eller till och med mycket bra skulle det visa sig. Lite bergigt ibland men för det mesta gick vi på lättframkomliga stigar. 
 
Vi parkerade vid badplats Torstensvik, den ligger söder om campingen. Jag gissade att det var lättare att parkera här än vid campingen. Sedan gick vi som jag markerat på kartan nedan. Vi gick motsols, så från badet gick vi över berget till Aspenäs. 
 
Just när vi passerade dessa sjöbodar visade sig solen för första gången och det blev riktigt behagligt en stund innan vinden fick fatt i oss uppe på berget.  
 
En fiskare testar lyckan och nedan lava på en sten, kan det bli mer spännande?
 
Bild ovan och nedan: vy mot Vendelsö och Älmö.
 
Här hade vi gjort en avstickare ned till Löftaån där vi fann denna mycket mysiga plats. Det var käckt ordnat här för det verkade som att man bara kunde lämna sina sopor på marken, sedan tog antagligen någon annan hand om dem.   
 
Stigen följde nära inpå Löftaån bort mot järnvägsbron, där vek vi av upp mot villaområdet. På bilden nedan har vi tagit oss upp till badplatsen vid campingen. Det blåste dock lite för mycket för att vi skulle vilja förtära vår massäck på denna bänk, så vi flyttade oss några hundra meter och kom i skydd av berget.  
 
Ett litet bergigt avsnitt som avslutning över till badplatsen Torstensvik och bilen. Det har lagts ned ett stort jobb för att göra det lite lättare att ta sig fram i berget.  
 
Och så målet i sikte. På bilden nedan ser man sjöbodarna vi gick förbi i början på promenaden. 
 
Jag hade ingen förväntning alls på den här promenaden, men vi tyckte båda att den var fin. Jag orkade dock inte släpa med min filmkamera, så det blir att hålla till godo med bara bilder.  Sträckan vi gick uppskattar jag till runt 5 km. Men... det är just en uppskattning.
 
Barnvagnsvänlig promenad?  Nej!
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
Till top