von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Emåns Ekomuseums naturslinga i Bodafors. Ca: 3 km lång.

Vandringar Småland Bad, Bilder, Blåsippor, Friluftsliv, Nature reserve, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, adventure, blommor, culture, dagsvandring, dagsvandringar, filmer, foto, friluftsaktivitet, fritid, hiking, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, trail, trekking, upplevelse, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, wandern, äventyr Permalink1
(Emåns Ekomuseums naturslinga is a 3 kilometer long hiking trail. You walk a bit along the river Emån).
 
Nu I början på juli 2017 stack jag och far iväg på en fyradagars tripp till Småland för att bland annat titta till Skurugata och den småländska idyllen i Korrö där vi skulle gå en kortare vandring. Men det första naturområde vi beökte låg i Bodafors där vi gick en naturslinga längst med Emån. Naturslingan eller slingorna startar från Ekomuseet och där parkerade vi. Dock tittade vi inte till Ekomuseet, men vi köpte glass och drickor av dem. Läs mer här på deras hemsida  http://www.ekomuseum.nu om du är intresserad av ta dig en titt i Ekomuseet.  
 
Bild ovan: Vid starten av slingorna, nedan karta över slingorna. Svart slinga "Naturslingan" ca: 3 km (markerad gul i terrängen) och blå slinga "Skog och Vattenslingan" (markerad blå i terrängen) är drygt 1 km. Vi kom att gå det mesta av båda två. 
 
Bild ovan: Här har inte tåget gått nyss. Bild nedan på en av alla dom informationstavlor man stöter på längst med slingorna. 
 
Det var en jättefin promenad längst med Emån. Mycket arbete har lagts ned på dessa 2 slingor, bra med spångar, broar och tydlig märkning.  
 
Bild ovan: Gulligt vindskydd intill ån.  
 
Vid denna bro vände Skog och vattenslingan tillbaka upp mot Ekomuseet. Vi gjorde det samma, det var en mycket trevlig sträcka utmed ån.   
Bild ovan: Vindskyddet sett från andra sidan ån. Säkerligen en trevlig övernattningsplats. Man skulle väl få räkna lite på myggfaktorn först innan man kröp in där. 
 
Bild ovan: Här vid det vackra kalhygget inte så långt ifrån Ekomuseet vände vi tillbaka söderut igen ned mot Naturslingan.  
 
Nu bar det av ut på myrmark där vi fann några mogna hjortron.  
 
Bild ovan: Här befann vi oss vid mossen, nr 8 på kartan. Strax därefter gick vi förbi lägerplatsen, bild nedan. Hit fram hade vandringen varit lysande trevlig, med vacker natur och trevliga stigar. Resten av Naturslingan är inte lika fin (tycker vi), men det är en helt ålright promenad. 
 
Bild ovan: Här var det något igenväxt. 
 
Strax efter nr 11 på kartan och fram till nr 13 gick vi på grusväg, bild ovan. Jag hade lyckats tappa bort kartan vi hade med oss ut på promenaden. Det anser jag är en av orsakerna till attt vi missade jättegrytorna längt upp i norr, nr 15 på kartan. Men även märkningen vid nr 13 lurade mig ( den andra nr 13). Men hade jag haft kartan kvar hade jag sett hur vi skulle gått.  Hur som helst, detta var en fin vandringsled. 
 
Gisshultbadet 
 
Vi hittade en mycket trevlig "natur" camping vid Gisshultsbadet vid Gisshultasjön som jag verkligen kan rekommendera. Rena fina toaletter och ett trevligt café med mycket humana priser. Det finns 1 hytta att hyra här också. Dock har campingen bara öppet under sässongen juni till augusti. Kan vara bra att ringa om man vill vara säker. 
 
Det är skyltat till campingen från väg (31/40/47). Dock var det lite dåligt skyltat vart man skulle svänga av den lilla vägen, men man skall till badet. 
 
Tältet var på sin plats, på marken. När solen gick ned över Gisshultasjön var det slutet på en mycket fin dag.  
 
Film från detta vandringstips. (Movie from this hiking tips, but I speak Swedish). 
 
 Barnvagnsvänlig promenad?  Nej!
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 
#1 - - Therese:

Jag jobbar några hundra meter från Ekomuséet :) Så den där slingan går jag ofta med hundarna på lunchen :)

Svar: Då vill jag påstå att du har en fin lunchpromenad.
Ronny Frank Sveum

Till top