von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget går Sundsbyleden och vi tar oss även upp på Solklinten.

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar, Vandringar Bohuslän & Västkusten Bilder, Sweden, adventure, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, trail, trekking, upplevelse, utflykt, utflyktsmål, utsikt, vandra, vandring, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland, äventyr Permalink0
12 mars 2017
Tack för idag vänner, vilken fin vandring vi fick i trevligt sällskap. På bilden ovan är ni förevigade när ni kämpar(?) er upp till toppen på Solklinten. Fin utsikt över bl.a. Askeröfjorden och den petrokemiska industrin i Stenungsund.
 
Kommer ni ihåg eller vet hur vi gick idag? Nej såklart inte, så jag skall nu berätta detta för eder. Jag uppskattar att vi gick ungefär 6,5 km. Vi följde i princip den blå Sundsbyleden medsols, men vi började med att "klättra" upp svart led till utsiktsberget Solklinten, som vi nått upp till på bilden nedan. Sedan tog vi oss ned igen på gul led till Ramsdalen och så fortsatte vi att följa blå led helt runt. 
 
Kors i jösse namn vad borden lutade, hur i allsin dar skall man kunna fylla upp en kopp kaffe här? Men jag kan inte klaga på läget. 
 
Från toppen följde vi gul led ned till häftiga bergsklyftorna väster om Solklinten. Bitvis fick vi utsikt.
 
Bilden ovan: Pelle framför stora bergsklyftan. Svart led leder genom den, men..... vi valde istället att följa den gula leden genom en mindre men också häftig klyfta, bilder nedan. 
 
På bilden ovan blev en knöl fascinerad av en knöl. Vi befann oss nu på den blå Sundsbyleden.
 
Och så var det fikadax på en trevlig plats. Nu hade vi tillryggalagt ungefär halva Sundsbyleden. Ämnen som t.ex. åldersnoja, Volvo och Island behandlades med mat i munnen. 
 
Sista biten ned till Sundsby säteri gick vi förbi många gamla ekar. På bilden nedan ser vi en släggkasterska med sin hund och en kanske 900 år gammel ek. 
 
Och så kom vi fram till Sundsby säteri med det populära gårdscafét. Inom 20 minuter hade vi vinkat hej då och var åter på väg till götet. Nu ser vi fram mot nästa vandring. Tack för idag vänner. 
 
Och ni som inte tillhör vårat vandringsgäng och som vill få mer info om att vandra på detta ställe, kolla in mitt vandringstips här:

Till top