von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringstips genom Bokedalen och upp på Kåhög i Jonsered. Partille kommun.

Vandringar kring Göteborg Göteborg, Jonsered, Partille, Photos, Sweden, Viewpoint, adventure, aktivitet, autumn, beech forest, bokskog, dagsvandringar, filmer, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, motion, natur, natur Göteborg, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, trail, trekking, upplevelse, utflykt, utflyktsmål, utsikt, vandra, vandring, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland, wandern, äventyr Permalink1
Detta vandringstips är ca: 4 km, tippar jag på. 
 
(A hiking tip of about 4 km, I think. Nice beech forest and mighty view from the mountain Kåhög).
 
Bilder och film från november 2016 och maj 2017.
Nu skall jag visa hur man kan gå en mycket trevlig promenad som inkluderar en vacker bokskog och en mäktig utsikt från Kåhögsberget. 
  
Vi parkerade där Bokedalsvägen börjar ovanför Jonsereds fabriker, se kartan ovan. 
 
Kartan ovan visar hur jag inbillar mig att jag skall få Er att gå., med start upp genom Bokedalen. 
 
Det började med några meter bilväg med mycket hösfärger Vi följde sedan Bokedalens naturstig (bokedalsrundan) upp genom den fina bokskogen till rastplatsen vid torpruinen Gripsholm, dit var det 1,2 km enligt skylten. Många bilder blev knäppta på den sträckan. 
 
Här korsarde vi bäcken nere i dalen. Livligare än vanligt.
 
Och så upp genom Bokedalen med bokar i sprakande hösfärger.  
 
Bild ovan: Rastplatsen vid Gripsholm. Strax intill ligger en ruin efter ett gammalt soldattorp som inte fick komma med på bild.  
 
Nu följde några meter fin trolsk granskog. 
 
Ovan kartan framme vid skogsvägen. Kartan visar inte området dit vi skulle gå nu, den visar endast naturreservatet.  Vi följde INTE skogsvägen mot bostadsområdet vid Kåhög utan valde småstigar norr om skogsvägen. Följ skogsvägen ett kort stycke så se ni första stigen man kan välja. Det är svårt att gå fel om du tänker på att du inte skall gå nedför berget norrut, utan följ stigarna som håller sig uppe på berget. 
 
Bild ovan: Här hade vi kommit ut på skogsvägen igen. 
 
Parkeringsplatsen längst upp i bostadsområdet (se kartan längst upp). I bortre ändan av parkeringen leder en liten stig in i skogen och upp mot toppen på Kåhög (ej uppmärkt). Den är inte anpassad för högklackat utan det är en liten och knicksig stig som letar sig uppför berget och fram till utsikten. Belöningen blev stor när vi lämnade skogen bakom oss och klev ut på den lilla bergsplatån.
 
När vi tagit oss tillbaka ned från berget fortsatte vi på den stora stigen ned genom dalen mot Jonsereds tågstation. I det brantaste partiet i dalen gissar jag att bäcken kan forsa fint när vädret och årstiden är rätt. Nu var det inte det, därför ingen bild. Men blommor fanns att ta bild på vid tågstationen.
 
Efter tågstationen korsade vi bilvägen och tog oss på liten fin stig upp mot parkeringen och bilen. Passade på att ta en kort avstickare för att fota bilden ovan (av någon anledning).  
 
Framme..... bilen skymtar bland gula löv.
 
Detta är en mycket fin promenad på ca: 4 km så som vi gick, gissar jag. Eller rättare sagt uppskattar jag det till. 
 
Jag avslutar med en bild på Kåhögsberget, som man ser fint från motorvägen när man passerar förbi Jonsered. 
 
Film från detta vandringstips.  (Movie from this hiking tips, but I speak Swedish). 
 
Åker man kollektivt hit är tåget att rekommendera. Kliv av på Jonsereds station. 
 
Barnvagnsvänlig promenad?  Nej!
 
Här får du fler förslag på hur man kan gå i Bokedalens naturreservat. 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

 
#1 - - Joserin:

Vilken trevlig blogg! Väldigt inspirerande.
Har du gjort något inlägg om Rörö (Göteborgs norra skärgård)?

Svar: Hej och tack, roligt om bloggen kan inspirera.!
Nja, om du går via "Alla mina Vandringstips på Google karta" i menyraden (näst överst till vänster) Så hittar du i alla fall en film från Rörö. Skall dock läggas till att filmen är från tiden före jag bestämde mig för att lägga ut filmer till en bredare publik. Man kan säga så här, det finns bättre filmer, men den visar i alla fall Rörö.
Ronny von Frank-Einstein

Till top