von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

På utflykt till Skäktefallet "Brudslöjan" & Byklevsfallet i Vargön.

Vandringar Bohuslän & Västkusten Bilder, Friluftsliv, Nature reserve, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, adventure, aktivitet, filmer, forsar, foto, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, skogspromenad, trail, trekking, upplevelse, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, vattenfall, video, vildmark, västra Götaland, waterfall, äventyr Permalink1
Skäktefallet "Brudslöjan"
 
2 mycket korta promenadtips/utflyktstips till Skäktefallet "Brudslöjan" & Byklevsfalle 
(Excursion to two nice waterfalls. Short walk).
 
Skäktefallet kastar sig utför den ca: 30 meter höga bergväggen på Hallebergs västra sida. Vi gjorde denna utflykt igår lördagen den 6 maj 2017 och det var inte särskilt mycket vatten i fallet, men det var fint ändå. Här  kan ni se hur Brudslöjan och Byklevsfallet ser ut när det forsar rikligt mad vatten.      
 
Från parkeringsplatsen leder en stig på var sida av ån upp till vattenfallet. Vi fick således gått en mycket fin rundslinga till vattenfallet. Sträckan in till forsen var ca: 300 till 400 meter. Nedan karta vart ni hittar parkeringsplatsen och vattenfallet.
 
Vi började med att följa stigen på norra sidan av ån, bilder nedan.
 
Och så hade vi kommit fram till vattenfallet. På bilden nedan står far och beundrar Skäktefallet. I bakgrunden ser man den fina rastplatsen nedanför fallet. 
 
Det var för lite vatten i fallet för att det skulle se ut som en brudslöja, men det var som sagt sevärt ändå. Nedan bilder när vi följde den södra sidan av ån tillbaka igen. Det var en jättefin promenad på båda sidor av ån. Vitsippor, vitsippor och vitsippor. Tydligen skall det finnas gott om blåsippor i perioden före vitsipporna. 
 
Vi var mer än nöjda med vår första utflykt, nu hoppades vi att nästa gav oss lika mycket. 
 
Byklevsfallet 
 
Ovan karta hur man hittar till fallet.
 
Byklevsfallet ser man från Bergagårdsvägen när man passerar över bron..  
 
 
Vi hade parkerat ovanför forsen. En stig leder ned till foten av Byklevsfallet. När vi kände oss klara tog vi oss upp samma stig igen, förbi  ett gammelt torp med lada.  
 
Jag avslutar med en bild på parkeringen. Man kan även parkera vid bandybanan, sväng avvid bron. Det är mycket närmare om man bara vill se vattenfallet.
 
Två mycket fina vattenfall/forsar hade vi fått se. så vi var nöjda när vi styrde färden hemåt igen. 
 
En kort Film från denna utflykt. (Movie from this hiking tips, but I speak Swedish). 
 
Barnvagnsvänlig promenad?  Ja, till Skäktefallet går det fint att rulla med sig en barnvagn eller skottkärra på den södra stigen. 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 

 
 
#1 - - Dan Alsterland:

Trevlig film och fina bilder!
Detta var ett bra tips, här har inte vi varit trots att vi vart i krokarna.

Ha det gott

Dan o Katarina

Svar: Tjena. Åk dit när det är mer vatten, då är jag säker på att Skäktefallet är spektakulärt. Ett vattenfall är riktigt bra först när man behöver paraply (:>)Jag hör snart av mig på mejlen, "plutt tävlingen" får gå av stapeln först.

Ha det bra så länge/ Ronny
Ronny von Frank-Einstein

Till top