von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Utflykt till Sju strömmar i Torestorp. Marks kommun

Övrigt Västra Götaland adventure, aktivitet, filmer, forsar, foto, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, trail, trekking, upplevelse, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsled, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland, wandern, äventyr Permalink1
Detta promenadtips är ca: 700 meter, mycket fina 700 meter. 
 
(These hiking tips are only about 700 meters, but it is a little adventure. The river Torestorpsån flows through Torestorp in seven streams. Do not miss my movie, which better shows the beauty of this nature reserve).
 
Först och främst, det blir filmen som på ett rättvist sätt får visa min upplevelse av Sju strömmar. Filmen visar 3 minuter med vatten som forsar, rinner och droppar.   
 
September 2017.
Här var jag nu i alla fall i Torestorp för att titta till där Torestorpsån bildat sju strömmar. Jag kom körandes från norr och parkerade direkt efter att jag passerat över Torestorpsån, enligt information nedan. Åker man buss hit kan man på bilden nedan se att hållplatsen är Öxabäcksvägen. 
 
Som ni kunde läsa ovan är stigen som man kan gå i en slinga ca: 700 meter lång. Dock var första bron över ån inget att rekommendera. Precis som fikabordet intill såg den ut att inte vara använd på ett tag och jag skulle inte använda den heller. 
 
Jag fortsatte ned mot nästa bro, eller broar, som skulle visa sig vara i gott skick. Det var grönt och lummigt och det strömmade vatten överallt. 
 
Efter att ha tagit mig över allt vatten kom jag fram tiill en gammel kvarn. Den första byggnaden på bilden nedan skulle nog inte användas denna dag.  
 
Efter kvarnen försökte jag finna stigen som leder fram till den raserade bron. 
 
Nu hade jag hittat en stig som jag kunde följa en liten bit utmed ån förbi ett gammalt kvarnhus. Det gamla huset på bilden ovan kan ni se framsidan av tre bilder längre ned.  
 
Bild ovan: Jag tror att jag kunde vara rätt här, men något av bron kunde jag inte se. jag kunde därmed inte ta mig tillbaka över någon av dom sju strömmarna. Jag fick ge upp och tog mig tillbaka till kvarnen och sedan förbi det gamla huset på bilden nedan (samma som tre bilder upp). Strax var jag uppe på en körväg. 
 
Här har jag precis tagit mig över den gamla stenvalvsbron och jag var tillbaka på ruta ett, eller sista rutan rättare sagt. Jag var mycket nöjd med det jag hade fått se, nu bar det av med raska steg mot Torestorps Pizzeria. Finns det något annat av värde som jag kan nämna innan jag avslutar detta tips?? Tja, Bokbussen stannar i Torestorp.   
 
 
Film från denna utflykt. (Movie from this hiking tips, but I speak Swedish. Film von dieser Wanderung, aber ich spreche Schwedisch)    
 
Barnvagnsvänlig promenad?  Nej, men det går ju att rulla till kvarnen och ställa vagnen där, sedan är det en kort promenad ut till broarna. 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 
#1 - - Mamma:

Västra Götaland har otroligt många fina naturupplevelser att njuta av.

Till top