von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Promenad på kullen Store Lund i naturreservat Välen, Västra Frölunda

Vandringar kring Göteborg Göteborg, Ronny Sveum, Sweden, Välen, Västra Frölunda, aktivitet, foto, friluftsaktivitet, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringstips, västra Götaland Permalink1
Detta promenadtips är drygt 1 km på skogsklädd kulle som blivit naturreservat.
 
(This is a short walk (1 km) in a small nature reserve for those who live in the area).
 
Oktober 2017
Hit skulle jag aldrig tagit mig om jag inte bott så nära.  Det är inget stort område att promenera i, men med närheten till stora bostadsområden och ett industriområde är det så viktigt att denna lilla gröna lunga blivit ett naturskyddsområde. Vet inte om Store Lund ingick i naturreservat Välen när det bildades 2013. Det var i alla fall först nu jag såg att det var skyltat naturreservat runt naturområdet. 
 
I detta tips tog jag enbart en promenad runt och upp på kullen. Men man kan naturligtvis lägga in Store Lund i en längre promenad söderut genom naturreservat Välen. Se mitt vandringstips Välen här.
 
 
Jag startade här på Klubbvägen, en stig leder in i skogen vid naturreservat stolpen. Nedan en karta hur jag gick promenaden. Röda i har jag placerat där stigar leder in i naturområdet.  Det vita r:et står för en stensättning. 
 
På trevlig skogsstig tog jag mig genom grönskan. Detta började bra.   
 
Ett stort träd blockerade stigen, men hinder är till för att övervinnas och strax kunde jag ta bilden ovan som bl.a. visar ett hus vid Reningsborg.  
 
Det fanns spår av människan lite överallt. Men annat är väl inte att vänta när naturområdet ligger så nära inpå människobyn.  
 
Trots sin litenhet fanns det ändå en hel del att titta på i naturreservatet, eller titta i. 
 
Här och var ledde stigen genom öppningar i stängslet.
 
Och så var jag framme vid r:et på min karta. Bild på gravsättningen nedan. Hade inte skylten stått här så...... 
 
Bild ovan: Här satt jag som kungen själv.  
 
Naturreservatet var rena cykelkyrkogården. Vissa cyklar såg dessutom bra ut. Här skall du kanske leta om du fått din cykel stulen. Men det låg mycket annat skumt här också.  
 
Jag avslutade med en sväng ut på berget innan jag tog mig ned till min cykel (inte stulen). 
 
Som sagt, inte mycket till vandringstips. Men bor du här i närheten så är det kanske en promenad på Store Lund som saknades i ditt liv.  
 
Inget filmat på denna promenad. 
 
 Barnvagnsvänlig promenad?  Nej.
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på en google karta. Du hittar länk i menyn högt upp på vänster sida, eller så klickar du direkt på länken här
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 
 
#1 - - Mamma:

Här ser man vilka fynd man kan göra på nära håll, både av vacker natur och annat.

Svar: Javisst, är det något du behöver?
Ronny von Frank-Einstein

Till top