von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Utflykt till naturreservat Gäddevik, Marks kommun.

Övrigt Västra Götaland Bad, Bilder, Friluftsliv, Nature reserve, Photos, Promenadguide, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, Västsverige, adventure, aktivitet, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, fritid, hälsa, inspiration, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenadstråk, promenera, strandpromenad, video, västra Götaland Permalink2
Detta får väl mest ses som ett utflyktstips, naturreservatet är litet och erbjuder endast kortare promenader. Men jag tog mig fram på dom få stigar jag fann. Här kan man bada och grilla. 
 
(A nice excursion to a fine nature reserve where you can swim, grill and take a short walk).
 
September 2018.
Jag fick i alla fall en fin utflykt i kvällssol endast störd av dom däringa små ¤#%¤ älglusflugorna. Vill man studera deras liv närmare skall man resa hit, jag är rätt säker på att jag inte hann avliva alla. Och det bästa av allt, du behöver inte söka upp älglusflugorna, dom söker upp dig. 
 
Kartan ovan visar hur man kör till naturreservat Gäddevik. Det är en smal grusväg med mötesplatser.
 
Bild ovan: Här parkerade jag, mest för att volvon stod parkerad här. Men den tillhörde nog någon som bodde i huset strax intill eller någon som hälsade på dem. Jag skulle fortsatt några hundra meter till och ställt ifrån mig bilen på den iordninggjorda parkeringsplatsen för naturreservatet som man ser lite av på bilden nedan. Bilden är tagen mot det håll jag kom från. 
 
Karta ovan: Jag parkerade vid Hasselhultet, men hade nu med benens hjälp tagit mig fram till den rätta parkeringsplatsen. 
 
Sedan gick jag förbi bommen, bild ovan, och följde den lilla skogsvägen ned mot naturreservatet och Östra Öresjön västra strand. Det är ungefär 300 meter från bommen ned till gränsen för naturreservatet och jag passerade några små hus på vägen som låg naturskönt och idylliskt. 
 
Naturreservatet domineras av lövskog, mest ek. Här finns en del gamla grova ekar, men även bokar. Naturreservatet blev billdat 2010 och naturvårdsförvaltare är Västkuststiftelsen. 
 
Det finns goda badmöjligheter, från sandstrand eller stenhällar. Det fanns inga bänkar att sitta på när jag var här, men det går fint att sitta på klipporna. 
 
Hm..en lada eller redskapsbod månne??? 
 
Jag hade börjat med att ta mig längst bort i väster på naturreservatet, nu befann jag mig nästan längst bort i öster. Men där blev det ganska blött att ta sig fram, annars hade jag tänkt fortsatta bort mot den större stigen som fortsätter öster om naturreservatet. Ni ser stigen på kartan längre upp. Man kan även fortsätta väster om naturreservatet bort mot Nabben och den del av Hyltenäs kulles naturreservat som ligger på denna sidan sjön. Men det hann inte jag, solen var i färd med att försvinna ned i väster och det skulle snart vara mörkt. Nu gick jag samma skogsväg tillbaka upp till bilen.
 
Detta blev en trevlig liten kvällsutflykt. Men jag skulle haft med några korvan att grilla på någon av dom små grillplatserna nere vid sjön. 
 
 Film från detta utflyktstips. (Movie from this tips, but I speak Swedish). 
 
Barnvagnsvänlig promenad?  Nja, det går att rulla en barnvagn ned till sjön. Olika kämpigt beroende på hur högt gräset är sista biten över ängen. 
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på denna google karta. Du hittar även länken i menyn högt upp på vänster sida.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

#1 - - Mamma:

Hösten är en vacker årstid och snart är den här igen, men först vill vi njuta av vår och sommar. Jag gör mitt bästa för att vinna över ogräset i rabatterna för att få plats för mina sommarblommor när det blir tid för utplantering av dessa.

Svar: Ja nu längtar vi efter hösten. Det är en fin tid precis efter att alla löv fallit av träden. Kämpa på med dina blommor, snart tid att sätta ut dem.
Ronny von Frank-Einstein

#2 - - Rolf Andersson:

Hej

Trodde att jag hade koll på de flesta fina områden i västsverige, men efter att tittat igenom stora delar av din blog så inser jag att det har jag inte. Jag saknar dock ett riktigt fint ställe och det är Hindens rev men det kanske redan finns i din planering.

Hälsn. Rolf A

Svar: Hej, Rolf!
Japp, man kan väl säga att den ligger i min planering. Flera i mitt vandringsgäng t.ex. har tipsat mig om Hindens rev och att det skall vara fint där. Men en så länge har jag inte nappat. Jag kan inte förstå det fina med en lång landtunga full med träd. Men ni börjar bli lite för många nu som pratar väl om Hindens rev, så det blir nog att ta en tur dit snart och titta. Tack för tipset.
Ronny von Frank-Einstein

Till top