von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

"På begäran", Ronny tipsar om fina blåsippsställen.

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Blåsippor, Bohuslän, Friluftsliv, Västkusten, Västsverige, aktivitet, blommor, bokskog, dagsvandring, dagsvandringar, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, fritid, hälsa, inspiration, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, promenad, promenadstråk, promenera, skogspromenad, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
Det "ramlar" in önskemål från er läsare lite då och då. Som t.ex. om jag kan tipsa om fina bokskogar, göra en tio i topp lista på vandringar/utflyktstips och om jag kan rekommendera några vandringsleder som är 10 km eller längre. Japp, ni är bönhörda, detta kommer att bli av. Jag kommer att skapa en egen kategori för detta. Men först blåsippor, efter bilder på några lustiga träd. 
  
Jag har länge funderar på att göra ett inlägg med enbart mysko träd som fastnat på mina bilder. Naturen kan ju ta helt egna vägar och skapa riktiga konstverk, eller konstiga verk. Nedan två träd som hälsar eller gör värre. 
 
Ibland känner man sig lite som träden ovan ser ut, full av förvirrade tankar. Skulle världen ha saknat mig det minsta om jag aldrig blivit född? Hur många är det som inte föds varje dag och hur många av dem hade ägnat sig åt att vandra i naturen? Hur många av dem hade läst min blogg? 
 
Nåväl, konstiga träd får bli ett senare inlägg. 
 
8 april 2018
 
NU FÖRST TIPSAR JAG OM 5 FINA  BLÅSIPPEPLATSER. Det är ju hög tid för dem att blomma nu. Lite senare än vanligt kanske på grund av den sega vintern. Bilden längst upp i detta inlägg är från Sundsbyleden på Mjörn och är ett av dom fem tipsen.  
 
Blåsippsställe tips 1. Pjonken på Björkö.
 
Kolla in detta vandringstips hur man promenerar dit. 
 
Blåsippsställe tips 2. Sundsbyleden på Mjörn.
 
Om ni kollar in kartan nästan högst upp i detta vandringstips. Från parkeringsplatsen följer man blå led medsols förbi Ramsdalen fram till ett jättefint blåsippsställe. Kanske svårt att läsa på kartan men det står blåsippor och griillplats. Det är den grillplatsen ni ser skymta bakom alla fina blåsippor på bilden överst i detta inlägg. Men det finns blåsippor på fler ställen här. 
 
Blåsippsställe tips 3. Sillviks naturreservat. Vid skalbankarna finns rikligt med blåsippor. 
 
I detta vandringstips förklarar jag hur man går till Skalbankarna, bl.a.  
 
Blåsippsställe tips 4. Naturreservat Göddered - Hakered. Inte riktigt samma blåa hav som i dom tre första tipsen, men ändå mycket. 
 
Kolla in karta 2 längst ned i detta vandringstips.  
 
Blåsippsställe tips 5. Bronsålderssundet på Hisingen vid Björlanda. 
 
Se filmen ovan, där visar jag lite från blåsippestället. Det gör jag även i detta inlägg. 
 
Det var fem tips där det brukar finnas gott om blåsippor. 
 
Ha det gått. 
 

 
#1 - - Mamma:

Festliga bilder av snurriga grenar. Sippor spanar jag efter var dag, men inga synliga hittills.

Svar: Nä det är inte så konstigt, ni bor ju halvvägs till Norrland. När sipporna väl kommer så brukar ju ni ha många i er skog.
Ronny von Frank-Einstein

Till top