von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Prat om dålig kondition och lite annat.

Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Göteborg, Ronny Sveum, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, promenad, promenadguide, promenadstråk, promenera, turism, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland Permalink2
Nyss kunde man läsa och höra att nära hälften, 46 procent, av svenskarna i yrkeslivet har en hälsofarligt låg kondition. Andelen har ökat dramatiskt sedan mitten av 90-talet, visar en ny stor studie gjord vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. 
 
Jag funderar på om det inte är så att många av dem som håller igång genom att  promenera får klart sämre kondition under vinterhalvåret när dygnets ljusa timmar är så få. Jag vet många som då bara kommer ut på helgerna (om vädret tillåter), kvällspromenad vardagar i mörker skopar man. Men att skopa kvällsturen tycker jag att man skall överväga att låta bli. Skaffa istället en pannlampa och ge dig ut på spännande turer. 
Från oktober till mars vandrar jag säkerligen ca: 80% i mörker, eller rättare sagt i pannlampans sken. Det finns mycket spännande att se och uppleva i den mörka skogen och inte möter man många människor heller. Ett bra alternativ om man är folkskygg. Men det är många djurögon och annat som tittar tillbaka ute i mörkret.  
 
Kan man alltid lita på Västtrafiks Reseplaneraren? Jag skulle ta mig från Radiotorget till Askimsbadet, som ni kan se ovan. Reseplaneraren ville av någon anledning att jag skulle kliva av på hållplatsen före hållplats Askimsbadet. Dessutom visar den att jag skall ta mig längst ut på den långa piren. Med röda prickar har jag markerat från hållplats Askimsbadet till badet. 
 
Någon dag senare parkerade jag och far vid Askimsbadet och åkte buss ned till Amundön. Sedan gick vi tillbaka längs vattnet, bilder nedan. 
 
Hurra hurra, jag bor vid Riksbyggens vackraste gård, 1994. Det gör inte du. 
 
Bild ovan: På filmuppdrag för ÖIS Friidrott (Bild Pelle Crona). 
 
utsidan.se hade nyss ett inlägg om knep för att göra upp eld. Där fick läsarna dela med sig av sina bästa knep. Kan vara bra att ha i sitt kunskapsförråd när elden skall tändas och korvar grillas. Läs inlägget här
 
Har man ögon och fantasi kan man se många intressanta skapelser när man är på promenad. Här ser ni 2 bilder på naturens egna konstverk. Jag har hjälpt fantasin lite på traven. 
 
Snart är det julafton. Så här ser det ut på Frölunda torg (bild ovan). 
 
Och som avslutning bör jag kanske berätta att jag ganska nyligen fick ett mejl från YouTube gällande ett nytt upphovsrättsdirektiv som kan komma att påverka min blogg rejält. Enkelt förklarat, inga filmer inget mer bloggande. 
 

Vad förändras med Artikel 13?

  • Den föreslagna versionen av Artikel 13 skulle innebära slutet för det befintliga anmälan- och borttagningssystemet som för närvarande används för att skydda rättighetsinnehavare och plattformar. Det skulle innebära att plattformar som YouTube, Facebook, Instagram, Soundcloud, Dailymotion, Reddit och Snapchat från och med uppladdningstillfället bär ansvaret för eventuellt upphovsrättsintrång i allt som laddas upp av användare, innehållsskapare och artister.
  • Det innebär i sin tur att plattformarna, däribland YouTube, skulle tvingas blockera majoriteten av allt som laddas upp från Europa, och blockera allt innehåll som laddats upp någon annanstans från att visas i Europa på grund av osäkerheten och komplexiteten kring upphovsrätten (mer om detta nedan).
läs mer här.
 
Det var allt för denna gång. Nu laddar vi för julafton. 
 

Till top