von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Lite tankar om dittan och dattan. Gammalt som nytt.

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Göteborg, Ronny Sveum, foto, friluftsliv, fritid, inspiration, kultur, promenad Göteborg, utflykt, vandra, vandringstips Permalink3
Idag var det - 5 grader när jag tittade ut genom persiennen. Så kallt var det inte i juli när jag körde ned till Laholm för att bl.a. promenera Forsastigen i Karsefors naturreservat. Det började bra som ni kan se av bilden nedan. Jag blev glad när jag såg att det var skyltat Forsastigen på stigen. Men..... vid första stigskiljet efter 100 meter saknades skylt och märkning. Jag hade inte funnit någon vettig karta på nätet, så jag fick gå lite på gehör, så att säga. Jag chansade på att jag skulle följa stigen som gick utmed ån. Jag kunde snabbt konstantera att jag valt fel skor, stövlar hade varit på sin plats. Efter några hundra meter försvann stigen in i ett svårframkomligt snår och det var megablött. Eftersom jag inte visste om jag var rätt vände jag tillbaka. Jag testade att gå in ett stycke på två stigar jag tidigare passerat förbi. Men det gav inget, så jag gav upp. 
Nu var det en faslig tur att inte enbart Forsastigen låg på schemat denna dag, för annars hade det nog varit klokt om någon låst in mig några dagar i ett vitt rum med madrasser. Men nu skulle jag även promenera i naturreservat Hökafältet vid Mellbystrand väster om Laholm. Så alla milen i bilen var inte helt bortkastade.  
Vandringstips från Hökafältet kommer snart. Vad jag nu menar med snart.
  
På bilden ovan hälsar jag på en norrman. Vid kameran min far. Det samma gäller för övrigt alla bilder nedan. 
 
Det har förändrats en hel del runt Götaälvbron sedan bilden ovan togs 1960. 
 
Jo då, visst är det jag på bilden ovan. Redan som liten mycket tuff.
 
Bild ovan: Jag och mor på ängarna där Östra Sjukhuset står idag. Inte långt därifrån, inne i Delsjöområdet reser sig Getryggen majestätiskt mot himmelen.
 
Och så till sist vill jag bara säga att jag har märkt att jag blivit mycket populär bland tjejer den senaste tiden. Stort sett varje dag får jag mejl från tjejer, unga är dom också. Dom undrar om jag vill se deras bilder. Och igår slog stora lyckan till, jag fick ett mejl som förkunnade att jag vunnit € 650,000.00!!!
Bra, då har jag ju ingenting att oroa mig för. 
 
Nästa vandringstips jag får klart blir från Dals Rostock (tror jag). Till dess Hej svejs. 
 

   
#1 - - Mamma:

Fin nostalgitripp dryga halvseklet tillbaka.

Svar: Ja jösses va tiden susat iväg. Jag känner knappt igen mig i barnvagnen.
Ronny von Frank-Einstein

#2 - - evak:

Hej, kommer du vandra mer i Skåne? Gillar din blogg och skulle gärna vela få mer vandringstips ifrån Skåne :)

Svar: Hej Evak!
Kul att du gillar bloggen. Ja det kommer bli fler vandringar i Skåne under 2018. Jag gillar skarpt naturen där.
Ronny von Frank-Einstein

#3 - - Anonym:

Tack för alla fina vandringshinder!

Till top