von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Besök på Agardhsgatan i Båstad och prat om att köpa nya vandringsskor

Vandringar Skåne Bilder, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, aktivitet, blommor, culture, foto, fritid, inspiration, kultur, promenad, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, tourism, turism Permalink1
Om man har vägarna förbi Båstad ta då en promenad på Agardhsgatan och ägna en stund åt att titta på alla dom tjusiga gamla trähusen. Husen på Agardhsgatan var dom enda som man lyckades rädda undan den stora branden i Båstad 1870. Idag är gatan en sevärdhet med sina låga pittoreska trähus och blommande rosor. 
 
Men först några ord om köp av vandringsskor. Ibland får jag höra saker som gör mig mörkrädd mitt på dagen. 
 
Så sent som för en vecka sedan när jag var inne i en sportbutik fick jag höra ord som nästan fick mig att tappa öronen och gamla minnen väcktes till liv. En tjej berättade för expediten att hon var uppspelt och inpirerad därför att hon för första gången i sitt liv skulle ut på långvandring i fjällen och därför ville investera i ett par bra vandringskängor. Hon skulle börja vandra redan om tre dagar. Jag ville gått fram till henne och ruska om henne och berätta för henne att jag vid tre tillfällen fått avbryta mina vandringar för att någon i gänget valt att gå i nya kängor som inte varit ingådda. Jag har själv råkat ut för det en gång för många årsedan då jag gick en tvådagarstur. Det var ett rent ¤%#¤€ andra dagen. Visst finns det plåster som fungerar som förstärkt hud och annat, men ........ lite bättre planering är önskvärt. Det hjälper inte om kängorna känns bra i affären, ofta hjälper det inte ens att man gått några kilometer i dem. Jag kom ca: 12 km innan mitt ¤€¤# började.
Men tjejen såg glad ut när hon promenerade iväg med sina nya kängor. Alla fötter är olika bra på att anpassa sig till nya skor, så jag hoppas att det gick bra för henne i fjällen. 
 
Båstad juni 2018.
 
Bild ovan: Det var fullt drag på torget. Strax intill torget ned mot vattnet hittar man Agardshgatan. 
 
På bilden ovan står vi i slutet av Agardshgatan och spanar i riktning mot torget. Vi var vid den röda punkten längst ned på kartan och följde Agardshgatan mot nästa röda punkt.  
 
Bild ovan: Det var tack vare denna tipspromenad som vi kanske blev smartare än en femteklassare på Agardshgatan och branden 1870. 
 
Ibland fick vi en skymt av Laholmsbukten mellan huslängorna. 
 
Vi fick en mysig stund på Agardshgatan, kan varmt rekommenderas för dem som är intresserade av gamla hus. Men jag tyckte att nyare bilmodeller störde helhetsintrycket på gatan. Jag tycker att man skulle införa en regel som förbjuder bilar av senare årsmodell än typ T-forden på Agardshgatan, så att turister som jag kan ta bra och tidsenliga bilder. 
 
Nedan några bilder som får mig att le och må bra. Tydlighet, kraft och nostalgi. 
 
Bild ovan: Till och med den gamla resväskan var på plats på taket. 
 
Jag och far passerade inom Båstad på väg ut på Bjärehalvön, där vi kom att titta till Hallands Väderö och Grevie Backar. Bilder och film från dessa promenader kommer dyka upp här så småningom. Men närmast kommer ett mycket vackert promenadtips från Vandringsled Roparudden vid Läckö slott. Till dess ha det GÅTT. 
 

 
#1 - - Mamma:

Kors, så många fina korsvirkeshus i Båstad. Köp av vandringskängor fick att tänka på kämpetrampet och Ingemars inköp av dylika.

Svar: Krämpetrampet menar du, ja just det. Men några till har gjort samma sak senare med ungefär samma resultat.
Ronny von Frank-Einstein

Till top