von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

En fin kvällspromenad ut på Hindens rev. Lidköpings kommun.

Övrigt Västra Götaland Bad, Bilder, Nature reserve, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, Vänern, Västsverige, adventure, aktivitet, culture, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, strandpromenad, tourism, trail, trekking, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, västra Götaland, wandern Permalink1
Trevlig vandringsled ca: 4 km (samma väg tillbaka = 8 km).
 
A nice walk on Hindens rev. Length 4 kilometer, one way. And here you can take a swim after the walk.
 
Många är ni som tipsat mig om hur fint det är att vandra på Hindens rev. Nu har jag varit där och jag får väl nästan böja mig att hålla med er. Jag har ju annars varit lite skeptisk eftersom jag hört andra röster också. Men detta var en riktigt fin skogs och strandpromenad. Dock infann sig aldrig den där känslan av att det var smalt, tyckte jag. Det var på tok för många lövträd i skogen som skymde sikten. Kanske är upplevlesen lite annorlunda på vintern.  
 
Jag körde från Lidköping mot Läckö slott. Vid Örslösarondellen svängde jag vänster mot Örslösa. Från Örslösa är det skyltat fram till Hindens rev. 
 
En mycket smal skogsväg leder fram till parkeringsplatsen ni ser bild på nedan. Och det var fler som haft samma idé som jag. Revet lockar besökare, men det var ganska lugnt nu på eftermiddagen och kvällen. 
 
Karta över vandringsleden.  
 
Hindens rev är en populär boplats för myror, här låg myrstackarna tätt. Jag får väl skänka en tanke till alla myrstackarna jag råkade trampa ihjäl på stigen. 
 
Den första biten knallar man på skön skogsstig i trevlig skog, utan någon direkt kontakt med vattnet. 
 
På ett par ställen leder stigen ned till den steniga stranden. Gissningsvis hade jag nu tagit mig 1 kilometer närmare revets spets. 
 
Promenaden är helt flack, här behöver man inte vara tränad för att gå i backar. Men bitvis är stigen stenig, man får "slira" sig fram på ett tjockt lager av rullsten, framförallt gäller det andra hälften. Och det kan ju såklart vara lite småkämpigt. 
 
När man kommer fram till Båken (ett sjömärke) är det inte långa biten kvar av Hindens rev. I alla fall inte av det som sticker upp ovanför vattenytan. 
 
Så lämnade jag träden bakom mig och kom ut på spetsen av revet, kallad Hindekraket. 
 
Bild ovan: Här valde jag att inte promenera vidare. Istället slog jag mig ned på en sten och avnjöt en mycket god fika som hade kunnat få den hälsokostmedvetne att drabbas av ett anfall. 
 
Vid högvatten bildas tydligen här längst ut på spetsen av Hindens rev fem öar som kallas Killingarna.
 
Jag satt en lång stund och bara njöt av naturen här ute. Så fridfullt och stilla. Sedan blev det till att knata samma väg tillbaka. Jag var tillbaka på parkeringen lagom till att solen gick ned någonstans över Dalsland. Detta blev en mycket lyckad tur, tack alla för tipset. 
 
Det skall tydligen vara fint att besöka Hindens rev vintertid också, har jag läst. Då skapar vinden och vågorna häftiga isformationer längs stranden. Känner man för att bada efter vandringen (då tänker jag mest sommartid) så finns en flera kilometer lång sandstrand strax söder om revet vid Svalnäs, Vänerns riviera
 
Här kan ni läsa mer om Hindens rev
 
Film från detta vandringstips.  (Movie from this hiking tips, but sorry I speak Swedish).
 
Barnvagnsvänlig promenad? Nej!
 
Till naturreservatet går inte att ta sig med buss, tåg eller spårvagn.  
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips nu finns på denna google karta. Du hittar även länken i menyn högt upp på vänster sida.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.

 
#1 - - Inger:

Kunde inte sova, så jag tittade efter om det fanns nya vandringstips, och det fanns det. Många fina naturbilder.

Till top