von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Nu är det vackert i bokskogarna här omkring. Kolla in dom här 3 bokskogarna i Göteborgs någorlunda närområde.

5. Mina utvalda favoriter, vandringstips, utflyktstips, bokskogstips, bra blåsippeställen + Göteborgs finaste utsiktsberg Bilder, Guddehjälm, Göteborg, Kungälvs kommun, Nature reserve, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sevärdhet, Sweden, adventure, aktivitet, attraction, beech forest, bokskog, culture, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, höst, inspiration, kultur, natur, natural, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, tourism, trail, trekking, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland, wandern, Åkulla bokskogar Permalink1
3 beautiful beech forests "near" Gothenburg
 
Ja säg den bokskog som inte är fin nu när bokarna fått den där härliga skira grönfärgen. Så egentligen är det bara att kolla upp gröna markörer på min Google karta, dom vandringstipsen domineras av bokskog. Men dom här 3 jag valt ut rekommenderar jag speciellt för att jag tycker dom är särskilt fina och erbjuder mycket trevliga promenadslingor. Bilderna i detta inlägg är tagna i Guddehjälms naturreservat igår den 29 april 2019. Bokskogen, eller rättare sagt ädellövskogen som det står i Länsstyrelsens text om naturreservatet skall vara en av Bohusläns största sammanhängande. Den blir mitt förstahandstips.
 
Bild ovan och nedan: En ganska stor bok som nyss fått sätta livet till. Boken hade fått stammen knäckt ca: 3 meter upp och i fallet hade en jättegren stor som en trädstam fläkts av trädet när grenarna fastnat i en annan boks grenar och sedan har den ställt sig rakt upp intill den boken, se till höger om far (vänster om på bilden nedan). Den stupade boken hade löv, så det har skett nyligen. 
 
Nedan mina 3 tips, klicka på namnet för att komma till mitt vandringstips här på bloggen. 
(Click on the links below to get to my hiking tips here on the blog)
 
Guddehjälms naturreservat (Ytterby)
Här finns två fina vandringsleder på 3,7 km vardera + flertalet andra stigar. Min rekommendation är att starta med att gå blå led och sedan när man efter ca: 3 km stöter på gul led svänger man höger och följer den helt runt. Då blir den totala sträckan man går ungefär 6, 5 km och man får uppleva jättefin bokskog och flertalet gamla torpruiner. Jag kommer snart att uppdatera detta vandringstips med en ny film, det har ju skett så mycket arbete med lederna. 
 
 
Naturreservat Gäddevik  (vid Lygnern nära Fjärås) 
Jättefin bokskog ned mot sjön Lygnern. Här finns en mycket trevlig vandringsled på ca: 1,5 km med fina möjligheter till bad i sjön från, men det är även fint att bara ströva runt i bokskogen till man blir uttråkad och vill köra hem igen. 
 
 
Naturreservat Stoms ås (Hyssna)
 
Detta är också en mycket trevlig bokskog med flera kortare vandringsleder och runt Hyssna finns mycket annat vackert och intressant att uppleva också. 
 
Detta var mina 3 tips, men som sagt, en bokskog är en bokskog och är alltid sevärd så här års. Men... när jag nu ger bokskogstips går det ju bara att inte nämna Åkulla bokskogar strax öster om Varberg "ett av Sveriges främsta bokskogsområden" skriver Länsstyrelsen. Där har jag och far varit både vår och höst., det är fint som attan. 
 
Det var allt för nu. 
 

Till top