von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Blåsipporna blommar i Bronsålderssundet, i år också.

Vandringar kring Göteborg Blåsippor, blommor Permalink3
Idag lördagen den 13 april tog jag och far en promenad ut till Bronsålderssundet i Björlanda. Och det var inte förrän jag i stort sett snubblade över blåsipporna som jag mindes att det finns gott om dem här. Naturligtvis måste jag peta in den här platsen på min lista med blåsippetips. Det finns inte lika många här som t.ex. vid Pjonken på Björkö eller i Sillviks naturreservat. Men....ändå. 
 
Kartan ovan: Stor röd punkt vid blåsippestället. Fast det fanns blåsippor på fler ställen. Parkering finns intill gamla Lillebyvägen.  Läs mitt vandringstips från Bronsålderssundet för mer information.
 
Men Bronsålderssundets vandringsled bjuder på så mycket mer än bara blåsippor (det finns vitsippor också). Här bjuds man underbart vacker natur blandat med en stor dos fornminnen. 
 
När vi gick här idag insåg jag att det är dax att uppdatera detta vandringstips, med t.ex. en ny film. Jag vill ha ett vandringstips som på ett bra sätt visar det man får uppleva både på östra och västra slingan. Men till dess får man hålla till godo med detta gamla mossiga. Hur som helst, den här vandringsleden som är ca: 3 - 4 km lång (beroende på om man även går östra delen) rekommenderar jag starkt. Och JUST NU finns det blåsippor att beskåda, INTE plocka.
 
 
 
Klart slut för nu.

#1 - - Inger:

Vackra blåsippor har vi gott om här på Galtö också.

Svar: Jo ni brukar ju ha massor av dem ganska nära.
Ronny von Frank-Einstein

#2 - - Marja Ekdahl:

Hej!
Det var så märkligt. På fredagskvällen 9/4 så tänkte jag att det skulle vara fint att få se lite blåsippor. Googlade blåsippor/Göteborg och då kom ditt tips om Bronsålderssundet upp. Dit vill jag gå imorgon, tänkte jag! När jag vaknar nästa morgon får jag ett sms från min syster, Lina Ekdahl,- Har du lust att ta en tur till Bronsålderssundet? Lina har varit där en gång och jag aldrig, och vi brukar inte vandra ihop. Så märkligt.
Vi fick en underbar tur i sol och upp och ned för berg och kaffe vid havet. Min syster är poet och har gjort ett mastodontprojekt med 400 dikter om olika platser i Göteborg nu till jubileet. De finns att läsa på hemsidan : duarhar. Du är här. I den finns 5 dikter på olika stopp på rundan. Så vi stannade på de ställena och hon läste sina dikter.
Sen tror jag att vi träffade på dej och din far, vid 3 tiden när vi var på väg hem . Men jag kopplade inte att det nog var ni förrän efteråt . Skulle tackart , men gör det nu; tack för superfint tips! Det var en verkligt fin vårtur! och kolla gärna duarhar för poesi till framtida vandringar!
Vårhälsningar Marja

Svar: Hej Marja!
Kul att ni fick en fin dag i Bronsålderssundet. Du skrev dock inte om ni fann några blåsippor 😏 Om du är intresserad av fler blåsippeställen så har jag några här: https://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/2018/april/ronny-tipsar.html Men det kanske var där du tittade.
Nä, det var inte jag och far ni mötte, far kan inte vandra längre och jag var i Billdalspark i fredags kväll 🙂🌞

Jag skall kolla upp din systers sida duarhar. Kul med dikter från Bronsålderssundet 🙂🙂🙂 Skall kolla mer vart hon varit.

Idag var det inte mycket till vår. Gick med vandringsgänget i snöstorm, med flingor stora som popcorn.
Men snart så 🌞🌳☘🌼🎵

Ha det gått
Ronny
Ronny Frank Sveum

#3 - - Anonym:

Aha! Då var det en annan son och tapper far vi mötte i går!
Javisst vi såg blåsippor och även några vita nära parkeringen. Och ett underbart gäng äldre damer som krattade eklöv.
Ja, det finns som sagt 400 dikter för platser runt om staden, en del också tonsatta!

Svar: Ok, spännande.
Ronny Frank Sveum

Till top