von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Blåsippor, en hållbar och smart livsstilsblogg & Lisebergsfilm från förr.

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Blåsippor, Gothenburg, Göteborg, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sweden, Västsverige, adventure, aktivitet, blommor, foto, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, inspiration, natur, natural, nature, promenad, promenaden, promenadstråk, promenera, västra Götaland Permalink0
Alla har vi våra smultronställen, här tipsar jag om några fulla med blåsippor.
 
Blåsippan ute i backarna står, niger och säger nu är det vår. 
 
5 april 2019
Idag var jag och far nere i Kullaviksskogen söder om Göteborg för att titta på blåsippor, för första gången, öh, där alltså. Jag hade på en webbsida sett en bild på två blåsippor tagna någonstans i skogen, men mer än så visste jag inte när vi begav oss dit. Men i en vacker dal där en bäck rann ned mellan stora ekar och bokar hittade vi blåsippor. Vi fick en viss vägledning av en dam vi mötte i skogen. Nu var det väl inte precis så att vi ramlade baklänges av beundran över mängden blåa sippor. Men det kommer upp många flera, det brukar nämligen vara ganska rikligt av den ganska sällsynta blåa blomman i den här vackra dalen, sade damen. Men efter något besök till kunde jag konstantera att fler blir dom inte i år i alla fall. Så än så länge kommer inte detta blåsippeställe med på min lista Mina bästa blåsippetips. Nedan ser ni i alla fall en karta som visar vart ni hittar denna dal och dom blåa sipporna. Det finns en mycket liten parkeringsplats längst upp på Källarlycke-vägen, knappt hundra meter från där blåsippor växer på båda sidor av bäcken.  Från gamla Särövägen svänger man av strax norr om Särö mot Malevik. 
 
Men nu till något helt annat.
 
Det är alltid kul när man får höra och läsa att bloggen inspirerar. Bloggerskan Miriam som driver bloggen Living by Miriam skrev till mig att hon hade snubblat över min blogg när hon googlade på Vättlefjäll, och hon hade gillat det hon sett. Miriam har nu skrivit ett inlägg om bloggen för att sprida inspiration till sina läsare. 
Living by Miriam handlar om en hållbar och smart livsstilsblogg där hon delar med sig av inspiration för Hälsan. Miriam lever sedan 2013 med sköldkörtelcancer och har fått anpassa sitt liv därefter. Men under hennes mörka tid i livet har ett enormt intresse för hälsa och miljö växt fram. Living by Miriam andas livskraft och inspiration. Det är mycket tänkvärda och bra skrivna inlägg som jag tycker att mina "följare" kan få ut mycket av att läsa. 
  
Bild ovan: Alla kan vi behöva stöttning av något slag ibland. Trädet ovan har fått en krycka och det nedan en liten motvikt för att inte drösa ikull. 
 
Och så några minuter nostalgi, LISEBERG 1966.
 
Jag avslutar detta inlägg med att presentera en alldeles ny men väldigt gammal film från ett besök på Liseberg 1966. Filmat av min far och med mig i huvudrollen, iklädd en snygg hatt dagen till ära.
Inte lika häftiga åkattraktionen som i tidigare filmer, jag var ju för ¤%#  inte mycket mer än en blöja hög. This is The Untold Story.
 
 
 Klart slut för nu. 
 

Till top