von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

8 underbara vandring- och utflyktstips på Västkusten & Bohuslän.

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Bohuslän, Göteborg, Nature reserve, Orust, Photos, Ronny Sveum, Schweden, Sevärdhet, Sweden, Särö Västerskog, Veddö, Västkusten, Västsverige, adventure, aktivitet, attraction, bokskog, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, natur, natural, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, skärgård, strandpromenad, tourism, trail, trekking, turism, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland, wandern Permalink4
(I tip about my favorite areas for hiking and excursions around Gothenburg and on the West Coast and Bohuslän. But it was very difficult to select a few when there are so many beautiful nature areas)
 
Mitt kära Änggårdsbergen (bild ovan) där jag vandrar dag och natt är en härlig grön lunga mitt i Göteborg (och Mölndal) Det är ett naturområde knökfullt med vacker och spännande natur. Men kanske är jag lite hemmablind när jag inte tagit med Änggårdsbergen bland dom utvalda tipsen. För detta härliga grönområde förtjänar verkligen att lyftas fram. Läs mitt vandringstips här.
Men nu till 8 tips som jag vill puffa lite extra för. Klicka på namnet (gäller inte dom tips där det bara finns film)
 
Stora Dyrön 
Underbar vandringsled på ca: 5 km i den vackra bohusländska skärgården. Det är en ganska kuperad led som är klassad som medelsvår. enligt Tjörns kommun, läs mer här.. Än så länge har jag bara film som visar den här vandringsleden. En film från 2011 när jag och far går leden. + ett kort klipp från en annan film när jag promenerar Dyröleden med min mor och en del av tjocka släkten och passerar genom Dynes ravin. 
 
 
Kungsklyftan
Spännande vandringsled genom den djupa bergskåran under dom stora stenblocken. Här bjuds man även en magisk utsikt över Fjällbacka och skärgårdskusten. 
Man får scrolla ned en bit i inlägget, där finns även bilder och film från Hunnebo klyfta, som också är sevärd.
 
Veddö
Ytterligare en vandringsled ute i skärgården som bjuder på det där lilla extra. 
 
Björsjöåsleden
En mycket trevlig vandringsled i omväxlande natur uppe på Vättlefjäll norr om Göteborg, ca: 6 km. 
 
Marstrandsön
Vandringslederna på ön gillar jag skarpt. Här går jag en helt underbar vandring på ca: 7 km, ungefär. Nedan några bilder från vandringen (ej med i tipset). 
 
Hm. ...  läs beskrivning nedan. 
 
Vandringsleder på Skaftö
Mycket trevliga vandringsleder i vacker kustmiljö. En riktig pärla.
 
Flertalet fina vandringsleder att välja på i vacker havsnära natur. 
 
För några årsedan gick jag här med vandringsgänget. Då stötte vi på nyfikna kossor som gärna ville vara med på bild. 
 
Jag avslutar med en bild på röda gamla hus belägna inte så långt från Landvetter flygplats. Men inte så nära heller. 
 
 
Ha det gör gött. 
 

 
#1 - - Inger:

Många fina vandringsleder. De flesta tror jag vi har gått någon gång.

Svar: Ja flertalet av dem har vi gått.
Ronny Frank Sveum

#2 - - Eva Riise:

Hyr på Härön om somrarna, finns fin led där med jättegrytor om man gillar såna.
Fick nu lite sköna tips om fler leder när jag hittade din blogg. Visst hade du Säbyleden på ditt CV oxå? Och på film?
Vänliga hälsningar Eva🙂

Svar: Tack Eva!
Jo Säbyleden har jag som vandringstips, även Härön, men inte på film. Det blev för lite filmat på vandringen, så det får bli en tur dit igen såsmåningom. Jag skulle vilja gå söderut ned mot Hisingsviken och även rakt söderut från Färjeläget. Några jättegrytor gick vi inte förbi, men jag vet att det skall finnas.
Man får bäst överblick på mina vandringstips om man använder googlekarta, den hittar du näst överst i menyraden på vänster sida. Direkt länk här: http://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/category/alla-mina-vandringstips-pa-google-karta-all-my-hiking-tips-on-google-map.html

Ha det gått.
Ronny Frank Sveum

#3 - - Eva Riise:

Aha du har varit påHärön oxå🤠
Ja, yttersidan, vid Hisingsviken är klart kuligast att utforska. Grytorna var ganska svåra att hitta tyckte jag och inte så monstruösa som jag hade hoppats.
Panoramat imponerar mest på mig.

Gåru söderut från färjan kommeru till Stavsundsholmen. En holme helt enkelt.

Ja jag får lusläsa din blogg nu så får jag ju kanontips till i vår o sommar!

Allt gått🙂
Eva

Svar: Jag har ju bott på Hisingen under många år så naturligtvis måste jag titta till Häröns Hisingsvik 🙂Du låter inte allt för imponerad av Stavsundsholmen. Bör jag hoppa över den och lägga mer tid på sydvästra delen av Härön från Änga ned till Hisingsviken, eller?
Ronny Frank Sveum

#4 - - Eva Riise:

Ja, sydvästra delen är ju vildare och mer karg.
Och den lilla gården vid änga är rolig att gå igenom.
Mycket vallmo o såna grejjer.
(Trodde att Stavsundsholmen var görspännande när jag hittade ett jätteskelett. Val eller så tror jag, men nån sa ko, så man vet ju inte...🙂)

Svar: Tack, då håller jag mig borta från Stavsundsholmen. Ett koskelett har jag aldrig sett, men får och getter i mängder. Men visst, val, vithaj eller dinosaurie låter som en mer spännande upplevelse 🙂.
Ronny Frank Sveum

Till top