von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Ny film från Bronsålderssundet, 7 minuter lång och knökfull med natur och kultur.

Vandringar kring Göteborg Bad, Bilder, Blåsippor, Bohuslän, Bronsålderssundet, Ekskog, Gravrösen, Göteborg, Ronny Sveum, Sevärdhet, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, skogspromenad, strandpromenad, västra Götaland Permalink2
19 april 2019
Det var inte så länge sedan jag skrev om Bronsålderssundet, i förra inlägget faktiskt, den 13 april. Då hade jag dagen före gått vandringsleden med far och kände att det kunde vara på sin plats med en ny film som visar en del av allt det vackra och intressanta man får uppleva på vandringsleden längs där sundet tidigare låg. 
 
Blåsippor och styvmorsvioler blommar för fullt nu. 
 
Bild ovan: Ser ni räcket som pilen visar in mot, uppe i bildens högra hörn? Bilden nedan visar räcket. 
 
Jag skrev i förra inlägget att filmen skulle visa både Östra och Västra stigen (vandringsleden). Men när jag nu gick Östra stigen med far igår ändrade jag mig. Den östra stigen är lite knackigt underhållen och är på väg att växa igen på sina ställen.  Den ca: 1 km långa vandringsleden är nog mest för dig som även vill se dessa fornminnen. Men visst, vill man få till en lite längre promenad så kan det vara en kul utmaning att följa orange märkning över stock och sten och berg. För det är inte alltid helt lätt skall sägas, framför allt inte den första biten då det saknas stig. Se bilden ovan och nedan. Inte ens med räckets hjälp är det lätt att ta sig upp eller ned här nu. Vi fann en stensättning där uppe (med hjälp av en skylt). Vill man skopa detta äventyr kan man istället följa stigen upp genom dalen så stöter man snart på orange märkning igen. 
 
Bild ovan: Knaper information på tavlan, men vi befann oss uppe på en skogsklädd topp, nr 36 på kartan nedan. Men för övrigt fanns information i dom tavlor vi passerade. 
 
Bild ovan: Det är ett tag sedan detta räcket sattes upp. Strax var vi nere längst upp på ängen vid nr 30 på kartan. Här kan man välja en alternativ stig ned till den Västra stigen. Den här stigen är inte markerad, men det är bara att hålla vänster. 
 
På kartan har jag markerat den östra stigen med orange, Västra stigen med rött, ett motionspår med gult och ett alternativt stigförslag med vitt. 
 
Och här ser ni den NYA filmen.  
 
Länk här till mitt vandringstips från 2015.
 
Det var allt för nu. Härnäst Upplevelser längs Hyssnaleden, med en fin vandring vid Liagärdet.
 

 
#1 - - Inger:

Fin vandring vid bronsålderssundet.Kan inte påminna mig att vi har gått där.

Svar: Nej det stämmer, vi har aldrig gått där. Bronsålderssundet blev skyddat som naturreservat 2005, tror inte det fanns bra parkeringsmöjligheter eller information före det.
Ronny von Frank-Einstein

#2 - - Lohla-Marie:

Intressant

Till top