von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Tillbaka på brandplatsen uppe i Änggårdsbergen, så här ser det ut.

Vandringar kring Göteborg aktivitet, natur, naturområde, naturreservat, promenad, vandra, vandring Permalink1
OBS: detta inlägg är inte reklam för firman bilen tillhörde, den var inte på tjänsteuppdrag. Bilen var tydligen stulen 3 dagar tidigare. Men jag vill visa vilken bonnaröta man haft att inte skogen blev värre skadad än den blev. 
 
Kartan ovan: Vid det röda x:et står bilen. Hur lyckdes någon köra helt hit, häststigen är ju något så in i ¤#% backig, stenig och ojämn. Jag gissar att bilen är körd helt från Högsbo och upp via Axlemossen, med tanke på oljespillet jag såg. Nu ser det inte längre ut som att bilen är i bästa körbara skick, så hur skall man få bort vraket från skogen? 
 
Bild ovan: Är tagen från stigen jag gick natten det brann. Då såg jag inte bilen nere på hästvägen/stigen (högst upp i mitten på bilden) för rök och eld. Det var först när brandmän och polis kommit till platsen som vi upptäckte bilen. Helt otroligt, det brann alltså i 3,5 timmar innan släckningsarbetet kunde komma igång och ändå spred sig inte elden värre i denna mycket torra skog av höga tallar. Det kan man kalla flax.
 

#1 - - Inger:

Häftiga bilder. En sån otrolig tur att du kom som du gjorde. Sådana hemska typer som sätter eld på en bil mitt i skogen,med risk att skogen brinner ner.

Svar: Ja och att inte elden tog sig mer på 3,5 timmar. Det är svårt att veta syftet med bilkörningen, men det är ju en helt vansinnig väg man kört. Polis och brandkåren var ganska säkra på att man gjort det för att ställa till med jävelskap.
Ronny Frank Sveum

Till top