von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Varlaskogen är ett underbart litet grönområde som Varlaskogens Vänner kämpar för att bevara

Vandringar Halland, Vandringar kring Göteborg Bilder, Kungsbacka, Kungälvs kommun, Västsverige, aktivitet, foto, fottur, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadstråk, promenera, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
Varlaskogen i Kungsbacka tycks vara under ständigt hot att bebyggas och Varlaskogens Vänner strider tappert för skogens överlevnad och hoppas på ett kommunalt naturreservat. Men så har det inte blivit, ännu. 
 
Idag, nä igår menar jag, tiden har sprungit iväg så fort. Är precis tillbaka från en nattvandring i Änggårdsbergen. Men det har ju inget med saken att göra, egentligen. Nåväl, det var en ren tillfällighet att jag kom att upptäcka denna gröna oas mitt i Kungsbacka. Datorn var naturligtvis inblandad, som vanligt. På sidan Varlaskogens Vänner fann jag en jättebra karta som visade en gulmarkerad vandringsled som cirklade sig runt genom hela skogen. Vandringsleden är ca. 2,5 km lång och följer nästan bara små trevliga skogsstigar. Jag var mycket glatt överraskad, en naturpärla mitt bland bostadsområden och industrier.
 
Naturligtvis kommer det ett vandringstips med bilder och en film som visar den vackra och vilda Varlaskogen. Jag hoppas ha klart vandringstipset i slutet av maj eller i början av juni. Men vänta nu inte till dess, skynda er ut. Varlaskogens Vänner har karta och mycket information att läsa. 
 
Det var allt för nu.  
 

#1 - - Inger:

Väntar spänning på filmen. Här tror jag inte heller vi har varit.

Svar: Nej inte jag heller tidigare.
Ronny von Frank-Einstein

Till top