von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Tyckte det var alldeles nyss som jag skrev att "nu är det vår" ??

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bad, Bilder, Bohuslän, Göteborg, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink2
Vart tog tiden vägen, den jag skulle använda till att utforska nya spännande naturområden under hösten? Nu har dom flesta löv hunnit bli både höstgula och lagt sig på marken. Så vackra höstfärger får vänta till nästa år. Tyvärr har livet erbjudit en stor slev av helvetet sista tiden, så naturen har fått stå tillbaka. Men samtidigt behövs naturen för att ladda batterierna och en skogspromenad kan ju vara fin även utan löv på träden, om man går i en granskog.
 
Nu backar vi några år tillbaka i tiden och tittar på 4 bilder från sommaren 1965 när familj med vänner tillbringade en vecka på Nybostölen som ligger i ett vackert fjällområde norr om Geilo. Bild nedan på mor och mig vid en liten fjällbäck. 
 
Som barn måste jag säga att jag var lyckligt lottad som har föräldrar som tog med mig ut i naturen från det att jag var pytteliten. Detta skapade tidigt ett stort natur och friluftsintresse i min lilla hjärna. Norge, ni vet landet väster om oss, landet min far kommer från. Där är det ju mer en regel än undantag att hela familjen är ute på tur. Så oj vad mycket fint jag fick se och uppleva redan som barn. 
 
Bild ovan: Far spanar efter, tja, hjortron kanske. Nedan har jag intagit bildens centrala del, som vanligt.
 
Som sagt, man är aldrig för liten för att hänga med på vandring om den rätta viljan finns, hos föräldrarna. Blir man trött får väl den starkaste föräldern bära på en. Jag har fått sitta på fars axlar många gånger, bl.a. upp till fjälltoppen Gaustatoppen när benen inte ville längre.   
 
En underbar sida att besöka för den som vill inkassera inspiration till familjevandring är Average family from Sweden. Här kan man titta på många familjära filmer från deras besök i fina naturreservat och naturområden runt om i landet. Kolla t.ex. filmen från Tännforsen nedan (en plats jag också vill besöka). Jag diggar hans lilla dotters praktiska sätt att finna fina fotomotiv😊. 
 
 
Och som avslutning på detta inlägg vill jag informera. Har någon varit uppe i Lexbybergen (Partille) och gått vilse på "Åkersjörundan", den gulmarkerade leden norr om Surketjärnen? Flertalet har tydligen haft problem och hamnat lite fel. Markeringar hade försvunnit av en eller annan orsak. Men nu kan jag meddela att leden åter är bra uppmärkt. Friluftsmänniskan Janne Ekman har varit ute på underhållsuppdrag och fräschat upp sina gamla markeringar och fått till nya. 
 
Det var allt för denna gång. 
 
 

 
#1 - - Inger:

Härliga bilder från Nybostölen, som väcker fina minnen.

Svar: Det kan jag tänka mig 😊
Ronny Frank Sveum

#2 - - Marie:

Tack för att du har denna blogg! Vi gick Björsjön runt igår och det var fantastisk fint.

Svar: Tack Marie, kul att bloggen inspirerar 😊
Ronny Frank Sveum

Till top