von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget i terrängen sydost om Mölndal. Sicken dag!

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Mölndal, Photos, Ronny Sveum, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, motion, natur, naturguide, naturområde, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink4
Söndagen den 13 oktober 2019.
 
Bild ovan: Vandringsgänget samlat för ett gruppfoto vid sjön Horsikan (Hörsickan på kartan). Oj va ni såg laddade ut, öh alla 19. Den drygt 1 mil långa vandringen hade precis startat och nu väntade små slingriga stigar ned mot Kållered och tillbaka igen.   
 
Ovan en karta som visar hur vi gick. Lila märkning är Bohusleden (orange i terrängen), som vi kom att gå korta stycken av. 
 
Första tredjedelen var knixig, hal och blöt, bättre än så här kan det väl knappast bli 😃 Men det var lite tidskrävande. T.ex biten vi gick på Bohusleden strax norr om Stora Tjärnen, bilder ovan och nedan. 
 
Lite lätt utspridda i terrängen intog vi medhavd fika. Roger mumsar på en stor smörgås mitt i bild. Han tog på sig rollen att agera hare och kom att dra fram gänget till en mycket bra sluttid, 3 timmar och 50 minuter, inklusive rasten.  
 
Från börjar, alltså när jag planerade denna vandring så var tanken att vi skulle fika vid vindskyddet intill Stora Tjärnen.  Men det vindskyddet är nu mer borta, puts väck. Vad har hänt? Nu hade vi ändå inte fått plats där alla 19, som en av dom mycket kloka i Vandringsgänget påtalade för mig. Bilden nedan är tagen någon vecka tidigare. Det är därför det är omöjligt att se tjejerna som satt på stockarna när vi gick förbi. 
 
Gänget klarade galant av att bemästra svårigheter som att ta sig fram torrskodd över sankmark (tror jag). 
 
Bild ovan: Roger längst fram i täten pekar på något, vi akterseglade vet dock inte på vad. Sötischock nedan. 
 
Så var vi inne på bohusleden igen och snart tillbaka vid Horsikan. I sista backen gick Gunnar upp i knapp ledning. Roger låg sist. 
 
Sista bilden: Lite utsikt över Mölndal och Västra Frölunda. Efter sista bilden tog jag ingen mer bild för vi var liksom framme. Tack allihopa för denna gång och på återseende i naturen snart. Då hoppas jag även få se er som inte kunde följa med denna gång. 
 
Inget filmat denna gång heller, men nästa gång blir det garanterat. Då skall jag använda mig av Er till ett vandringstips i Partilleskogen. 
 

#1 - - sandifighter:

Ser ut som en härlig vandring och så fina kort, jag älskar att vandra, men kan inte längre på grund av fibromyalgi :-(

Svar: Ja det var en fin vandring, men va trist att du inte kan vandra på grund av din sjukdom. Jag har en vän som har samma sjukdom, hon kan promenera korta sträckor men bara på plant underlag för hon blir väldigt trött och ostabil.
Ronny Frank Sveum

#2 - - Inger:

Ser att ni haft en jättefin vandring. Fick er också till 19 när jag kontrollräknade.

Svar: Ja då stämmer det nog att vi var 19 stycken. Kände du igen dig vid Horsickan, förlåt Horsikan?
Ronny Frank Sveum

#3 - - Ulrika:

Folk snor ju allt möjligt nu för tiden så någon kanske behövde vindskyddet :/

#4 - - Anne:

Har du vandringen som gpx.fil att dela med dig?

Svar: Hej Anne!
Svar Nej. Vi gick på flertalet småstigar och jag hade behövt en riktig orienteringskarta för att markera ut exakt hur vi gick.
Ronny Frank Sveum

Till top