von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget runt Storsjöleden i Viskafors

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bad, Bilder, Borås, Nature reserve, Photos, Promenadguide, Sweden, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, natural, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, trail, trekking, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink3
26 april 2020
Tack alla för några härligt trevliga timmar i skogen. Vi blev 18 stycken idag. Ovan ett gruppfoto i coronatider. Bengt visade till och med så mycket ansvar att han höll sig utanför bild. Men det hade han tagit igen på förhand genom att redan finnas med på dom flesta bilder. Det blev sommar när vi kom fram hit till stranden, där några tjejer låg och solade efter bad. Vem hade trott det när vi gav oss iväg i morse?
 
Jag lade ingen energi vid fotandet idag, det får gå städat till i coronatider och jag ville därför inte göra onödiga omkörningar för att ta bilder. Men fokus låg ändå på att ni skulle fastna på varenda bild, så det blev mest att skjuta från höften från en plats i bakre regionen av ledet. Men men, bilderna duger i alla fall som minnesdokumentation från en trevlig dag med er. 
 
Bild ovan: genom tallskog på görskön stig. Bild nedan, tillfälligt stopp vid Långe damm. 
 
Bild ovan: trappa inne i den vackra granskogen. Och som nog ingen av er kunde missa så missade jag platsen där vi skulle fikat. Före vi kom till den här trappan skulle vi passerat platsen där jag tog bilden nedan, där jag och far fikade. Men den platsen såg vi (jag) aldrig. Och Ronny kan kanske ha funnit svaret på gåtan. I mitt vandringstips från maj 2016 ser jag att det på kartan står att vandringsleden är 8,8, samma karta som det nu står 8,5 km. Har man lagt om bansträckning, eller bara mätt dåligt från början? I så fall måste jag varit blind, för klippan som jag och far står på är mycket längre och bredare än vad som syns i bild. 
 
Bild ovan: Trollskog. Bild nedan: ännu fler troll i skogen. 
 
Vid forsen i Bålån blev det taget många fotografier.  
 
Bild ovan: mer härlig skog utmed sjön. Bild nedan.....Ekman bakom gran!
 
Så där ja, det får räcka. På återseende nästa gång, och ni som inte kunde deltaga idag var saknade.  
 
 Här kan man läsa mitt riktiga vandringstips från Storsjöleden. Den här vandringsleden rekommenderar jag starkt. 
Read my real tips from this hike here. I highly recommend this trail
 
 
 

 
Till top