von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

På jakt efter Flugtrumpeter, Lexbyspårens nya markeringsband och min youtubesida

9. Lite Allmänt (babbel) och en del nyttig info Bilder, Göteborg, Partille, Ronny Sveum, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, motion, natur, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink2
På jakt efter flugtrumpeter, bild ovan.
 
Det var Therese Freid som planterade flugtrumpeter i min hjärna. Ni vet tjejen som driver bloggen hemomkringvandring.se. Visste ni inte det så vet ni det nu. Det var Thereses inlägg om flugtrumpeter som väckte mitt intresse. Så jag gav mig iväg till en plats där dom setts och för säkerhetsskull förstärkte jag synen med en kikare så jag enkelt och bekvämt kunde beta av ett stort område. Men nä, inga flugtrumpeter så långt kikaren nådde. Det hade ju varit himla käckt om växten inte bara såg ut som en trumpet utan även väsnades som en trumpet. Då hade jag nog kommit hem med mobilen full av flugtrumpeter. Men nu får jag istället kolla på Thereses fina trumpetbilder och naturligtvis håller Ronny som vanligt alltid vad jag lovat, så jag tänker inte avslöja platsen där jag inte hittade några flugtrumpeter. 
 
Nu något helt annat, Jan Ekman. Min gode kamrat och vandringskollega som sprider kunskap och fyndigheter omkring sig. En eldsjäl som på egen hand upprustar och märker upp vandringslederna i Partilleskogen så att DU kan ta dig fram bekvämt och utan risk för att gå vilse. Nu skall Janne få några meningar på sig att berätta vad som hänt med dom härliga Lexbyspåren. Janne skriver:
 
De fyra lederna som startar i Lexby i Partille har nu fått nya moderna och förhoppningsvis hållbarare markeringar i form av tryckta plastband med text och km-uppgift. Det är Partille kommun som nu satsar på att att få ut fler människor i skog och natur. Lederna / längderna är 1,5 km, 3 km, 4 km och 7,5 km. Fördelen med de nya banden är att man ser dem från alla håll och att de inte gör någon skada på träden.
 
På många ställen har det också blivit nya spänger. Det betyder inte att man alltid kan gå torrskodd men man tarvar inte stövlar längre. 

Kommunen jobbar på att ta fram nya kartor där lederna skall bli inritade och tydligare än på de gamla kartorna. Även lederna runt Kåsjön och Prästtjärn skall få den nya sortens markering.

Janne avslutar med att låta hälsa "Sitt inte inne när allt hopp är ute" .
.......
 
Jag kommer snart att ta en vandring på dom här spåren och om jag inte går vilse lär det bli ett vandringstips så småningom.
 
Nu något helt annat. Min youtubesida har ganska nyligen passerat 1000 prenumeranter. Idag är antalet 1150. 
 
 
Björn Ferry skrev i sin bok Ferry Tales att han hade 28 000 följare på Twitter, men att han inte visste vad han skall ha dem till. Själv är jag jätteglad att så många visar intresse för mina filmer. 1150 prenumeranter tycker jag är många med tanke på att min youtubekanal har fört en ganska anonym tillvaro, till skillnad mot bloggen som har fått äran att stå i rampljuset i både Göteborgs Posten och ett par gånger i P4 Göteborg + i bloggar och annan media. Youtubekanalen skapade jag egentligen bara för att ha någonstans att ladda upp mina filmer som jag sedan länkar hit till bloggen. Men kanske kommer jag att satsa mer på youtubekanalen, vi får se. Det jag hoppas på nu är att alla mina youtube prenumeranter skall hittar in hit till bloggen. Om inte annat än för att, tja, googlekartan är käck och gör det lättare att söka vandringstips i önskat område. Man får bättre överblick helt enkelt. Björn Ferry förresten, varför skrev han elakt om Charlotte Kalla och Marcus Hellner i boken?
 
"De är djävulskt duktiga. Så är det. Men mitt intryck är att de har väldigt bra gener. Tänkandet var det inget vidare med. De ska nog hålla sig till skidåkning så länge det går."
 
Hallååååå, Charlotte Kalla som givit oss så många härliga upplevelser, ett föredöme och stor idol för så många. Inga divalater där inte, utan en tjej som under hela sin karriär stått med båda fötterna på jorden. Det samma gäller Marcus Hellner. Varför måste han skriva elakheter om dem. Var det för att dom hade andra värderingar och intressen än honom själv? Vad har vi för nytta av den informationen, ville han bara skapa reaktioner? Förstår inte varför han måste kasta skit på två personer som man aldrig hört prata illa om någon annan. Hade Ferry bara en dålig dag när han skrev detta? Kanske vresig för att högerhanden vägrat honom njutning? Det skrev han dock inget om i boken, däremot fick vi upprepade gånger läsa om när den gjorde det, gav honom njutning alltså. 
 
Jag avslutar med en bild där man ser en stig, massor av träd och en människa. Hallåååå, Janne Ekman, kan du gissa vart bilden är tagen?
  
Ha det gött.
 

#1 - - Anonym:

Jag gissar Trollskogen / Stamsjön. Om jag har rätt vill jag gärna att Du sjunger Flottarkärlek för mig när vi träffas nästa gång.

Svar: Japp, bilden är tagen på den rundan, bra jobbat. Javisst kan jag sjunga flottarkärlek, du kommer att tappa hakan 🙃
Ronny Frank Sveum

#2 - - Anna:

Hej! Har hittat många nya för mig vandringsställen tack vare din blogg, STORT TACK!

Jag har ett ställe i änggårdsbergen där jag sett blommande flugtrumpet I slutet av juni i år. Jag kunde dessutom komma nära och se och röra den. Häftigt! Om du vill så kan jag maila dig en nogrannare beskrivning av platsen. Och även bilder från när de blommade.

Ha det nu fint!

Svar: Tack Anna, kul när vandringstipsen kommer till användning.Ja det skulle vara intressant att få en närmare beskrivning vart man kan finna trumpeter. Jag mejlar dig när jag sitter vid datorn 😃
Ronny Frank Sveum

Till top