von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Härlig kvällsvandring med vandringsgänget i Ersdalen på Hönö. Göteborg

8. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bilder, Bohuslän, Göteborg, Photos, Ronny Sveum, Sweden, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, motion, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, sevärt, skärgård, strandpromenad, upplevelse, ute, utsikt, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink3
11 augusti 2020
Det var ju tänkt att jag skulle haft klart mitt vandringstips från Ersdalen före jag tog med gänget ut hit. Men datorkrångel ställde till det. Jag kommer inte att kunna jobba med film på cirka en vecka i väntan på en ny monsterdator. Men inget ont utan att det för något gott med sig. För det betyder att jag kommer kunna lägga in några filmscener från kvällens vandring i filmen och den informationen togs emot med glädjefnatt, om jag tolkade signalerna rätt. 
 
Nu i maj försökte jag följa dom röda lederna på kartan ovan, lederna är dock inte märkta i terrängen och stigar får man klara sig utan, för det mesta. Det är detta vandringstips jag hoppas få klart så snart jag fått hem min nya dator. Resultatet av hur det gick för mig att följa dom röda lederna låg till grund för kvällens vandring. Vi började med att avverka den södra delen. Berg, klippor och stenar var torra och gjorde vandring bekvämt lätt. Till skillnad mot hur det kunde vara alltså. Temperaturen låg på runt 20 grader och det var helt vindstilla. Vi blev 20 stycken denna gång och jag hörde ingen som klagade på vädret, naturen eller något annat😎 Hm... tänk att vi lyckades klämma in alla våra bilar på parkeringen. 
 
Bild ovan: Fin vy över Starrsvik, Hönö och röda sjöbodar.
 
Bild ovan: Sandstrand och en snorklare som fick oönskad uppmärksamhet, tror jag. Visst är det väl fint?
Bild nedan: Vy över Räveskärsbukten och Räveskär ut till höger.
 
Bild ovan: Gänget samlat vid, hm.. aphuvudet kallade någon stenen. Stenen finner man strax norr om nr 3 på kartan. Här luktade det död säl. Det visste vi inte där och då. Men strax efter så......
Bild nedan: Kråkudden ut till höger i bild. 
 
Fika ville gänget gärna göra, det ordet dök upp redan strax efter vi startat. Jag hade nog också gett väsen från mig om jag visste vilken god bulle som väntade. Hjärtligt tack för bullen 😋
 
Ett av mina mål var att vi skulle hinna upp på Ramlebergets topp för att titta på solnedgången (dom andra målen behöver vi inte gå in på). Och ännu hade vi lite tid kvar, som ni kan se av solens position ovan. 
Räknade någon hur många görstora stenblock vi gick förbi ikväll?
 
Bild ovan: Vy över Öckerö med gamla kyrkan. 
Bild nedan: Gänget samlat på Ramlebergets topp, strax efter solnedgången. Ja ja, vi var nära att hinna upp. Vi såg i alla fall blodapelsinen sjunka ned i havet. Toppen ligger ett stycke väster om nr 2 på kartan. 
 
Och så tog vi oss ned från berget igen och snart var vi tillbaka vid bilarna. Mörkret kom krypande fort nu. Vilken magisk kväll vi fick uppleva. Jag undrar hur många det var som tog färre än 10 bilder? 
 
Nu kommer jag att jobba på att få klart vandringstips Ersdalen så fort jag får hem min nya dator. Det här är en helt underbar vandring som ni bara måste testa. Även den kanonfina vandring jag gick med gänget vid Fjärås bräckan skall jag få klart så fort som möjligt. Den kan jag verkligen rekommendera.
 
Tack gänget, nu är kvällsvandringarna slut för i år. Nu väntar en mörk och dyster årstid med regn, slask och bladlösa träd. Men vi skall nog hinna med ett par höstvandringar före det. 
 
Oj va klockan sprang iväg till sent nu. Men jag var tvungen att lägga en stund på att ladda upp före jag kunde skriva detta inlägg. En Kebabtallrik + lite mental bearbetning av dagens upplevelse med er gjorde susen. Hej då alla.  
 

 
#1 - - Torbjörn Hagberg:

Somnade gött... Riktigt roligt!

Svar: 🤠👍
Ronny Frank Sveum

#2 - - Anne Björkman:

Tack från mig och mina vänner som jag så gästfritt fick ta med! Alla var lyriska. Nu har du betat av två riktiga höjdare, med Fjärås Bräcka och nu Erstan. Inte lätta att slå ....

Svar: Tack själv Anne 🤠. Vilken kväll det blev 🌞
Ronny Frank Sveum

#3 - - Inger:

Oj, en sån härlig vandring ni verkar ha haft.🌲🐝🍁

Svar: Jepp, vi njöto i den vackra naturen🤠
Ronny Frank Sveum

Till top