von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Kroken, en stig, vild och vacker längs Kroksjöbäcken. Härryda kommun.

Vandringar kring Göteborg Bilder, Göteborg, Härryda, Photos, Ronny Sveum, Sweden, Västsverige, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, filmare, filmer, forsar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturstig, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, trail, trekking, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, video, vildmark, västra Götaland Permalink2
Jag och Janne Ekman hade äran att bli inbjudna till vandring av dom kreativa damerna Mona och Anne som ligger bakom Kulturstigen i Kärrsjöns kultur- och naturområde direkt öster om flygplatsen. Kulturstigen gjorde jag ett vandringstips om i september. Denna gång ville dom visa oss ett par nytrampade stigar i den västra delen av naturområdet. En av dem, en stig dom lät kalla Kroken är nu fritt fram för er alla att knata. Det handlar om ca: 1,5 km vildmark med en hel del offroadkänsla. Särskilt nu i början före stigen blir ordentligt upptrampad, av Er 😁
 
Hurra!!!! Jag har fått en ny version av kartan där Kroken är med längst ned i sydvästra hörnet. Tack Anne, tror inte många kan ståta med en bättre karta över sina vandringsleder 👍
 
 
Dom röda punkterna på kartan ovan har jag själv petat in för att visa ändpunkterna på Kroken. Kroken bjuder en alternativ sträckning på Kulturstigen (röd markerad) från typ Blå kullar i norr till Katrins hytta i söder. Därav namnet, att hänga på en extra krok via Kroksjöbäcken. Fyndigt värre.  
 
Det fanns ofta ingen tydlig stig att följa, blå snitslar visade vägen. Men stigen kommer fort att bli upptrampad nu när det är fritt fram för alla att gå här. Men jag har inget emot att gå offroad, det ger en härlig vildmarkskänsla. Man får hålla reda på vart man sätter fötterna, det finns luriga håligheter i stigen och massor av läbbiga rötter som vill lägga fällben för dig. 
 
Janne passade på att hjälpa till med att placera ut några blå snitslar + att rensa bort torra utstickande grenar. Att markera vandringsleder är en roll Janne är van vid från Partilleskogen. 
 
Mona förklarade varför Kroken fått blå märkning. " De blå stigarna är ett nätverk av historiskt och/eller natur vackra avstickare från den röda huvudstigen. Dom blå stigarna är mer krävande med inslag av blöta partier och underhålls inte kontinuerligt". 
 
Här befann vi oss vid ett vilt forsande parti av Kroksjöbäcken. Detta är inte Sågebacken även om skylten som Monas man Björn håller i visar så. Skylten var så sakta på väg mot Sågebacken i vårat tempo. 
 
Mona berättade att hon kommer sätta upp en skylt som skall berätta lite om Kroksjön som fylldes igen där idag landningsbanan finns, men än idag rinner här Kroksjöbäcken. 
 
Bild ovan: Härligt mossig granskog nära Katrins hytta. Detta var sista bilden jag tog. Kroken är ett härligt alternativ för den lite äventyrslystne som önskar uppleva vild och vacker natur. Anne har skrivit på kartan att Kroken är ca: 1,5 km, men menar att hon där tagit i lite för att kompensera för ledens svårighetsgrad. Bättre det än att ni kära vandrare undrar varför ni aldrig kommer fram. Men varför vill man komma fram när det man befinner sig i är så vackert?
 
Bild ovan: Janne med ett tungt lass på ryggen. 
 
En kort film som visar när jag tog mig an Kroken påföljande morgon. Det var före solen klättrat upp ovanför trädtopparna, därav bildkvalitén 😂 
 
Här kan ni läsa mitt vandringstips om den 9 km långa Kulturstigen från september.
 
Och du har väl koll på att alla mina vandringstips finns på denna google karta. Du hittar även länken i menyn högt upp på vänster sida.
Alla vandringstips finns även i bokstavsordning på kommun om du scrollar ned en liten bit i menyn från toppen.
 
 
#1 - - Inger:

Fin skog att tomat runt i.🎃🦑🐓🐎🦑🐙🌲

Svar: Tomat? jo jo, ketchup 🍅🌋
Ronny Frank Sveum

#2 - - Inger:

Förlåt skulle stå tomta runt i.

Svar: Förstod det, men tomat lät roligt, den är också röd 😀😅
Ronny Frank Sveum

Till top