von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Vandringsgänget 2020, rekordmånga med på rekordmånga vandringar.

5. Vandringsgänget från 2010 till idag. Alla våra fina vandringar Bergsjön, Bilder, Göteborg, Ronny Sveum, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hälsa, inspiration, kultur, motion, natur, naturguide, naturområde, naturreservat, naturstig, promenad, promenaden, promenadstråk, promenera, skogspromenad, skogsvandring, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
Den fina bilden ovan är från vandringen i Ersdalen på Hönö. Bilden har Gittan tagit. 
 
Året 2020 lider mot sitt slut, och det har varit ett minst sagt speciellt år där covid-19 gjort att man fått ändra beteende och blivit begränsad i det mesta. Men för Vandringsgänget har pandemin resulterat i ett ökat antal vandringar. I år blev det 10 vandringar inkluderat 3 kvällsvandringar under sommaren. J#kla va fina våra kvällsvandringar blev. Det kommer bli fler under 2021, va så säkra. Vi har skött oss mycket bra gällande covid-19 och funnit fikaplatser där vi kunnat hålla rejäla avstånd 👍
 
Vandringsgänget har vuxit sig rejält stort nu och det är ju görkul. Men det börjar också bli ett problem, med parkering. För just att finna naturområden där vi får plats med alla våra bilar börjar bli lite av en utmaning. Därför ser jag mig nu tyvärr tvungen att tacka nej vid fler förfrågningar om deltagande i vandringsgänget via bloggen. Detta är ta mig f#a inget lätt beslut med tanke på hur många underbara och intressanta människor jag lärt känna just genom bloggen. Minst hälften av er i gänget har ju anslutit genom bloggen. Så det är inte utan att jag funderar på vad jag/ni kommer att missa. Vilka fantastiska människor lär vi inte känna nu, bekantskaper som hade berikat vårat vandringsgäng med kunskap och personlighet. Det är sorgligt att tänka på. Men vandringsgänget kommer ändå att växa vidare. För jag räknar med att ni i gänget har vänner eller ovänner som ni vill ha med. Och dom är 💛 välkomna,  till en överfull parkeringsplats 😎 
 
Tack allihopa för 2020, hoppas jag få se er alla 2021. Nu lämnar jag över ord och bild till Er. Jag har tagit mig friheten att gallra lite bland alla dom bilder ni skickade till mig och som ansvarig utgivare (då gör man vad f#n man vill😆 ) har jag ibland fixat lite med bilden.
 
Vi börjar med Gittans härliga bilder från Ersdalen på Hönö, en av årets favoritvandring. Alla länkar går till mitt ordinarie vandringstips, för dem som vill få mer info. 
 
                                       Janne fick tyvärr inte den hjälp han önskade med att rulla iväg berget. Så det står kvar där det stod. 
Ibland behövdes det gå balansgång, bild nedan. 
 
Fika ute i det fria, finns det något bättre, efter sport på tv? 
 
Gittan förevigade ögonblicket när Carlos pekade mot något i granskogen. Kanske såg han ett troll, ni kommer aldrig att få veta. Detta hände under vandringen vid Långa Stamsjön
 
Tack till Gittan som varit en trogen deltagare i Vandringsgänget sedan 2010. 
 
Janne har tagit den stämningsfulla bilden nedan i  Hestraskogen i Borås. 
 
Några ord från Anny:

Tack för att jag fick hoppa på vandringståget i maj, har varit så väldigt kul😊
Finaste vandringar? Mm... har varit många bra men Ersdalen (hönö) vackrast med solnedgången som följde havet hela turen.
Hade ingen bild på nån i vandringsgruppen men stenhuvdet iallafall 🤷‍♀️

Kommentar från mig: Fin och stämningsfull bild på "aphuvudet", men hallå Janne och Gittan, skärpning, ni måste visa tydligare att ni faktiskt tillhör vandringsgänget 😉
 
Några ord från Lena O

Den finaste vandringen för mig var runt Bergsjön med dig och gänget. Så fint väder på kvällsvandringen och det var magiskt vackert när vi åter kom ner till den öppna ängen och kvällsskymningen lyste upp.
Jag tog även den vandringen med Friluftsfrämjandet ett par veckor senare, fast en annan vandringsled. Din sträcka var mycket vackrare. Det märks att du är ute och rekar före!
Jag letade efter foton med människor från dina vandringar i år och det enda som fanns var denna. (Bergsjön)

Kommentar från mig: Just det, jag hade som krav att någon av oss i gänget skall synas på bilderna i detta inlägg och det syns väl ganska tydligt att några befinner sig där ute i vänster bildkant. 
 

Några ord från Anne:
I år tror jag Ronny överträffat sig själv – eller har jag inte varit tillräckligt flitig tidigare år. Tre alldeles magiska turer, sinsemellan av olika karaktär: först och främst förstås Fjärås Bräcka, men också Ersdalen och Kärrsjöleden. Vandringen i Nordtorp utanför Borås var helt okej också. Eftersom det är mina hemmamarker och inte hade nyhetens behag, var det den trevliga sociala gemenskapen i gänget som var den stora behållningen – förutom frisk luft och motion då.

Kommentar från mig: Anne bjuder på härliga bilder från Ersdalen. Här var vi uppe på en bergstopp med utsikt mot Räveskär. Förresten, alla har väl sett dom sista minuterna i filmen från Ersdalen, alltså mitt ordinarie vandringstips? Där gör ni ett lysande framträdande från minut 7 😋  
 
 
Några ord från Danne & Katarina
Här kommer lite bilder från den vandringen vi var med på i år i Kärrsjön Härryda. 
God Jul önskar Dan o Katarina
 
I ett långt tåg travade vi genom grönskan. Där ljungen inte blommade, bild nedan. 
 
Häftiga klippblocket i Trollskogen där vi fikade bland mossklädda stenar och troll. Danne avslutar med en motljusbild på hela gänget, undantaget Danne själv. 
 
Kommentar från mig: Hoppas ni har chans att följa med på fler vandringar 2021, er närvaro förgyller alltid 😀
 
Några ord från Torbjörn  
Vill bara tacka för vandringarna jag varit med på och önska en god jul.
 
Kommentar från mig: Tack Torbjörn för fina bilder från Utbybergen/Bergsjön.  
 
Och nu passar det ju väldigt bra med några slutord från Per (& Marie som tyvärr bara haft chans att följa med ett par gånger) 

Vi har njutit av vandringarna.
Skall jag säga topp 3. Tycker jag
Hjortmarka Alingsås
Storsjöleden Viskafors
Fjärås Bräcka Kvällsvandring Vildsvin !!
Vi tackar för årets fina vandringar ! Bra dagar har du valt ut med tanke på väder också :)
Din blogg är fantastisk med alla vandringstips !!

Vi ses ! God Jul & ett gott kommande virusfritt 2021 !!

O yes, ett virusfritt 2021 hoppas vi naturligtvis alla på. Men före det har ni väl gjort er förtjänta av ett besök av tomten? Men tänk på att det finns tomtar och så finns det tomtar. Att det är en riktig tomte på bilden tvivlar ingen på. Tomte och snö på julafton, det vill alla barn ha. 
 
Här kan ni se alla vandringar vi gått med Vandringsgänget sedan 2010, skål. 
 
GOD JUL önskar Ronny

 

#1 - - Dan:

Härliga bilder och vi kan ju se vad vi har missat, men vi hoppas ju på att vi kommer att vara med på många fler vandringar nästa år.
Och tack för all inspiration du förmedlar med din blogg och filmerna på Youtube.
God Jul och gott nytt från mig o Katarina i Hjo

Svar: Tack tack, hoppas ni får en fin julafton och nyår även om ni kanske träffar mig 😃🎅
Ronny Frank Sveum

Till top