von Frank-Einsteins VandringsTips.se

Gillar du att vandra och göra utflykter? Detta är en blogg som tipsar om fina naturområden i Västra Götaland, Halland, Dalsland + lite mer

Hemomkringvandring och ett nytt år som förhoppningsvis kommer lastat med en stor dos inspiration

6. Friluftsentusiaster bjuder på tips, idéer och information + presentation av vandringsbloggar/sidor & kanaler Bilder, Bohuslän, Nationalpark, Nature reserve, Sevärdhet, aktivitet, dagsvandring, dagsvandringar, foto, fottur, frilufsa, friluftsaktivitet, friluftsblogg, friluftsliv, fritid, hiking, hälsa, inspiration, motion, natur, nature, naturguide, naturområde, naturreservat, outdoor, promenad, promenaden, promenadguide, promenadstråk, promenera, resa, sevärt, skogspromenad, skogsvandring, trekking, upplevelse, ute, utflykt, utflyktsmål, vandra, vandring, vandringsblogg, vandringsled, vandringsleder, vandringstips, vandringstur, vildmark, västra Götaland Permalink1
Naturtjejen Therése Freid på vandring tillsammans med sina hundar Denniz och GeminiNi. Strax skall ni få veta mer om Therése och den fina bloggen hon driver. Men först.....
 
Nattvandring innebär för mig en underbar stund att samla tankar, kläcka idéer och föra givande samtal med mig själv. I pannlampans sken känner jag mig vansinnigt kreativ och inspirationen flödar.
 
Men mot slutet av året har en enveten motivationsbrist haglat över mig, detta pågrund av än det ena och än det andra. Alla bjuds vi ju på överraskningar här i livet, även sådana man inte vill ha men som man drabbas av oavsett. Gött då med överraskningar av positiv art, som t.ex. den jag fick för ca: 2,5 år sedan när jag blev uppsagd från min arbetsplats efter att ha jobbat där i 25 år. Hela sista arbetsveckan svävade jag fram som på ett moln och när jag klev ut genom dörren efter min sista arbetsdag ljuger jag inte om jag säger att det var min lyckligaste stund på många många år. Jag fick en inspirationskick av att slippa gå tillbaka till arbetsplatsen, till denna kloak av osund arbetsmiljö där bortemot 200% av arbetsstyrkan sagt upp sig eller tvingats länna bara på dom sista fyra åren. Livet kändes lätt, det gick att andas igen. Jag mådde prima, nu gick det att sova utan problem. 
Visst, jag borde sagt upp mig själv långt tidigare, men då hade jag inte fått avtalat fram 6 månader betalt utan att behöva jobba 😝.
 
På mitt nya jobb trivs jag som fisken i vattnet. Underbara arbetskollegor med rötterna i länder runt hela vår klotrunda planet. Som grädde på moset får jag knatat 25.000 - 35.000 steg på varje arbetspass och träffar mängder av intressanta personligheter. +ar man på en nattvandring så landar jag ofta på över 50.000 steg. Inte konstigt att skorna slits ut fort.
 
Men som sagt, jag har lidit av inspirationsbrist och detta till stor del på grund av att jag bara haft tråkiga vandringstips att "jobba" med. Inte tråkig natur, absolut inte, men tråkiga och omständiga vandringstips att skriva. Det är 3 vandringstips jag hållit på å tragla med i flera månader. 3 vandringstips som har varit så in i vassen insprirationsdödande att jag blivit trött så fort jag satt mig vid datorn. Nä, jag måste skaffa nytt material som känns mer motiverande att "jobba" med, sedan får jag väl varva med dom gamla så att dom också blir klara till sist. 
 
Och jag har siktet inställt på några vandringsleder i Göteborgs närområde som jag under en längre tid planerat att gå tillsammans med mina kameror. Men det har ju för ¤#¤% regnat varenda ledig dag i ett par månader. Så inget nytt material ännu. Men det kommer, snart. 
 
Men jag vill även besöka många fler vandringsleder och naturområden utanför närområdet. Tyska Karina gav ju fina tips i sin reseskildring i förra inlägget. Men det tar lång tid att köra till dessa, det måste ske under en längre ledighet. Jag söker främst naturområden som man grejar över dagen eller med en övernattning. Och av samma anledning som många av er besöker min blogg så besöker jag andras hemsidor och bloggar för att hämta inspiration och upptäcka nytt. Så bra då att Therése Freid hörde av sig till mig med en fråga så jag fick upp ögonen för hennes blogg.
 
Hemomkringvandring
 
Therése bloggar om hemomkringsvandring. Men inte hemomkring mitt utan hemomkring sitt i Småland och det är ju bra eftersom det börjar ta slut på "nya" naturupplevelser hemomkring mitt. Therése driver bloggen Hemomkringvandring och jag blev intresseread av vad hon hade att dela med sig av. Theréses lunchpromenad är den fina längs med Emån i utkanten av Bodafors som jag och far gick i juli 2017. Sicken lyx och orättvisa, flygplatsen ger inte mig samma naturupplevelse. Tur då att vi inte har någon rast.
 
Therése startade bloggen 1 januari 2019 och har sedan dess varit flitig för jag möttes av en stor mängd inlägg. Therése skriver om sina upplevelser i naturen på ett trevligt, fyndigt och mycket roande sätt och smyckar inläggen med fina bilder. Jag kunde läsa mig till att "kartor är lika med lycka". Det är ljuvliga ord för en gammel orienterare. 
Therése är inte ensam om att skriva i sin blogg. Hon har bjudit in andra att skriva om deras egna naturupplevelser. Therese skriver så här "Både för att vidga det geografiska området så att fler kan läsa om hemomkringvandring i sin egen närhet och för att få olika infallsvinklar och syn på vandring".
Så kära läsare, ifall just du är en naturmänniska som gillar att uttrycka dig i ord och bilder, läs då mer här. Det kan ju vara ett bra sätt att synas. 
 
Therese och hennes 13 författare (just nu) har så här i årets slutskede skrivit ihop sina egna "Årets favorittur 2019" och det är en lättsam läsning med mängder av bilder från stora delar av landet. Du finner tips från Örnsköldsvik, Stockholms skärgård, Kungsleden, Ensjölokarnas naturreservat i Ljusdals kommun m.m. Men gå inte på detta kära vänner, Therése och hennes armé av författare försöker bara lura ut er i naturen. 
 
Jag avslutar detta inlägg med att nämna att jag nu lagt till en uppdatering av den fina strandpromenaden från Gottskär och norrut längs med Kungsbackafjorden. Scrolla ned en bit i detta inlägg och håll koll efter en likadan "tavla" som nedan. 
 
 
Ja, det var väl inget mer just nu då, va?! Tja, jag kan ju passa att önska Er alla ett Gott nytt År. Hoppas ni klarar av att hålla alla era nyårslöften så som jag skulle gjort om jag haft några. 
 

#1 - - Therese:

Tack snälla du för den fina beskrivningen av min blogg!! Och vad roligt att du tycker om idén. Gott nytt år!! Hoppas att inspirationen kommer att flöda!!

Svar: Tack och ett Gott nytt år till dig också!
Ronny Frank Sveum

Till top